← Altres notícies

L’Hospital de Manlleu homenatja Joaquim Vivas

Un centenar de persones van participar divendres en l'acte de record a Joaquim Vivas, qui va ser gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu i va morir el passat mes de maig a l'edat de 84 anys.

L'acte d'homenatge a l'exalcalde manlleuenc (1999-2003) celebrat el divendres 27 de setembre va ser conduït pel geriatre Joan Carles Rovira i va comptar amb diversos parlaments a càrrec de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, el metge i artista Josep Ortí, i representants de la família com els seus germans Francesc i Isabel i la seva neta Èlia Casarramona.

Durant tot l'acte, les diverses intervencions van destacar el compromís de Vivas amb el municipi de Manlleu i amb el teixit social de la comarca mitjançant la implicació demostrada a l'Hospital i al consistori manlleuenc, i també a les nombroses institucions i iniciatives de voluntariat de què va formar part -va ser president de Creu Roja d'Osona, va estar implicat a Càritas i el Rebost Solidari de Vic i va ser membre fundador d'Osonament i de l'Associació Sant Tomàs-. Per plasmar aquest compromís, el Dr. Ortí va pintar un quadre relacionat amb els vincles que havia establert Vivas. L'artista va lliurar l'obra a la direcció del centre i va regalar els esbossos a la família.

Alguns dels moments més emotius de l'acte es van concentrar en la projecció d'un vídeo amb imatges de la vida i trajectòria de Joaquim Vivas en què també hi van tenir espai fotografies històriques del centre hospitalari i dels seus professionals durant les últimes dècades. Una coral formada per una quinzena de persones treballadores i extreballadores de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu va aportar el seu granet de sorra en l'homenatge amb la interpretació de diverses cançons.