← Altres notícies

Guardonats als XXXVII Premis Sanitat Osona 2019

La 37ena edició dels Premis Sanitat Osona, celebrada el divendres 27 de setembre a Vic en el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, va reconèixer diversos estudis i projectes d'investigació realitzats per professionals del CHV i la FHSC.

Els treballs premiats en l'acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona han estat:

 • Premis Sanitat Osona:
  Categoria de treballs publicats: 'Busca tu 1%: Prevalencia y mortalidad de una cohorte comunitaria de personas con enfermedades crónicas avanzadas'. Carles Blay, Joan Carles Martori, Esther Limón, Ramon Oller, Laura Vila i Xavier Gómez-Batiste.
  Categoria de treballs inèdits: 'Adequació de la prescripció en pacients institucionalitzats'. Núria Molist, Dani Sevilla, Javier González, Vanessa Garcia, Carles Codina, Lorena Ariana Segura, Gemma Blanco, Sofía Segovia i Joan Espaulella.
  Treballs específics sobre el càncer: 'Proyecto Nonn. Neumonía adquirida en la comunidad en pacientes con neoplàsia sólida no neutropénicos'. Javier Díez de los Ríos, Esteban Reynaga, Emma Puigoriol, Marian Navarro i Anna Vilamala.
  2ona edició del premi de la borsa de formació per a residents:
  • Premi en la categoria de treballs de recerca per a 'Violència en la parella en pacients amb diagnòstic de trastorn mental greu', a càrrec de la resident de Psiquiatria Elisabet Tasa.
  • Premi en la categoria de casos clínics per a 'Hermafroditisme verdader', a càrrec de la resident de Ginecologia i Obstetrícia Inés Agustí.
 • XX Beca d'Investigació d'Osona:
  'Programa d'optimització del risc cardiovascular en pacients amb esquizofrènia. Estudi PRISCA'. Quintí Foguet, Josep Manel Santos, Neus Frau, Estefania Gallego, Pere Roura i Montserrat Serra. Aquest projecte compta amb la col·laboració de Núria Riera, del Servei de Farmàcia.
 • XIXa Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut:
  'Millora de la pràctica clínica infermera en el maneig del dolor en pacients dements d'una unitat de geriatría aguda a través de la reflexió' (ex aequo) d’Alicia Minaya.
  'Aportació del Trabecular Bone Score en l'estudi de factors de risc de fractura osteoporòtica en una cohort de dones postmenopàusiques de la comarca d'Osona' (ex aequo) de Laura Redondo.
 • I Borsa formativa pels estudiants del Grau de Medicina:
  Francesc Tarrús i Anna Pericas, estudiants de segon curs del Grau de Medicina, per les seves pràctiques a l'Institut d'investigació Biomèdica de Girona, i a l'Equip d'Atenció Primària Sardenya Barcelona, respectivament.

Imatge dels guardonats i els representants de les institucions implicades en els premis.
Moment de la conferència inaugural