← Altres notícies

Agraïment públic als “mecenes” de les Urgències de l’Hospital Universitari de Vic

Al llarg de l'últim any, fins a 12 de les principals empreses i entitats del territori han volgut aportar el seu gra de sorra a un dels projectes amb major retorn social i de salut per a la ciutadania d'Osona, com és la millora dels equipaments de les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic.

S'ha pogut comptar, entre d'altres, amb la col.laboració d'Osona Contra el Càncer, Fundació Puigporret, Divasa-Farmavic,  Isern, Caixabank, Bonpreu, Juvany, Certis i Casa Tarradellas. El Consorci Hospitalari de Vic vol agrair a tots ells la seva contribució, i fa entrega, a cadascuna d'aquestes organitzacions d'un desfibril·lador portàtil cedit per Philips, la companyia que està implantant la nova dotació tècnica i tecnològica a Urgències.

Monitorització i aparells d'última tecnologia

En concret, s'ha instal.lat un sistema centralitzat de monitoratge de pacients, amb un control central i satèl·lits a cada box connectats via Wifi, i s'han adquirit nous aparells d'electromedicina, un ecògraf per realitzar exploracions de suport diagnòstic i dos aparells de ventilació respiratòria no invasiva. El cost total dels nous equipaments és de prop de 308.000 euros, bona part dels quals s'ha finançat a través de les aportacions solidàries d'aquestes entitats i empreses de la comarca.

A l'Hospital Universitari de Vic s'hi atenen cada any més de 60.000 urgències, entre primària i hospitalària, amb un flux continu de pacients les 24 hores del dia.

La incorporació de nous equipaments és la darrera fase del Pla de millora de les Urgències hospitalàries, després de la remodelació integral de les instal·lacions que va permetre ampliar-ne la capacitat i guanyar funcionalitat, confort i seguretat, i de la creació d'una estructura funcional pròpia per aquest servei.

El president del CHV fa entrega del desfibril·lador portàtil a les presidentes d’Osona Contra el Càncer i de la Fundació Puig Porret, que s’ha lliurat també a totes les empreses i entitats en reconeixement a la seva contribució