← Altres notícies

Ajuda’ns amb les beques solidàries del Centre de Dia Josep Roqué

La Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu ha engegat una campanya ciutadana per finançar les beques solidàries del Centre de Dia Josep Roqué. Els nous "mecenes" poden aportar un donatiu únic o periòdic del valor que desitgin, amb el qual ajudaran a que gent gran de Manlleu en situació de fragilitat accedeixi als serveis del centre i/o disposi d'un àpat complet i saludable.

El programa de beques "El Centre de dia Josep Roqué obert a tothom" es va iniciar l'any 2015 i ha permès cofinançar, durant tot l'any o per un temps, l'assistència al centre i els dinars diaris de persones grans amb pocs recursos i risc nutricional. Diverses fonts de finançament van fer possible que 18 persones es beneficiessin d'aquesta iniciativa l'any passat, una quantitat que difícilment es podrà assolir d'ara en endavant sense les aportacions de persones solidàries.

Per convertir-se en mecenes del programa de beques cal omplir una butlleta amb les dades personals, el número de compte i l'opció de pagament escollida. La butlleta es pot descarregar a l'apartat del programa de beques de la web de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, així com trobar-la al mateix centre de dia, a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i a l'Ajuntament de Manlleu, entre d'altres equipaments.

La creació del programa de beques, així com la campanya ciutadana de mecenatge, han comptat amb l'impuls dels Amics de l'Hospital de Manlleu, una iniciativa formada per persones amb una especial significació a la ciutat que, a títol individual o en representació d'entitats i empreses, contribueixen a donar suport a l'activitat social i institucional de l'Hospital.

Com s'atorguen les beques?

Per assignar les beques solidàries es fa servir un sistema eficient, eficaç i just. Qualsevol persona gran de Manlleu pot sol·licitar-les a través dels treballadors socials, sempre i quan no estigui rebent ja la Prestació Vinculada al Servei de Centre de Dia o qualsevol altre ajut existent. A partir d'aquí, hi ha uns barems econòmics que determinen el percentatge de la bonificació a la qual té dret l'usuari (25%, 50% o 75% del cost) i uns barems socials que prioritzen quins han de ser els beneficiaris de les beques.

La campanya es va presentar aquest dimarts al Centre de dia Josep Roqué i Castell de Manlleu