← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic incorpora un microscopi digital d’alta definició que ha pagat Osona contra el Càncer

Gràcies a una aportació d’Osona contra el Càncer, el servei d’Anatomia Patològica del Consorci Hospitalari de Vic ha incorporat  un nou microscopi digital d’alta definició que permet visualitzar imatges d’alta qualitat en una pantalla sense haver de mirar a través dels oculars. El sistema de diagnòstic digital Leica DMD 108, que és com s’anomena, ofereix les imatges directament sobre un monitor, fent servir una càmera d’alta qualitat i resolució i amb un programa informàtic de processament d’imatges d’una fidelitat de color igual a la d’un microscopi convencional.

Aquest nou aparell permet treballar amb més comoditat i, alhora, millora l’ergonomia. El fet que es pugui visualitzar en una pantalla permet que les imatges les puguin veure diferents persones a l’hora i això és útil tant per a la discussió com per a la docència.

El microscopi també permet mesurar lesions microscòpiques, com per exemple el gruix d’un melanoma, que és el càncer més habitual a la pell. A nivell tècnic també permet fer fotografies,  gravar text i veu associats a la imatge, enviar aquestes imatges a través de la xarxa, ja sigui per consultes o per tenir una segona opinió i, a més, es pot connectar a un sistema de projecció per mostrar imatges en sales de sessions clíniques.

El cost del microscopi és de 10.900 euros, que han estat finançats per  l’Associació Osona Contra el Càncer. Precisament aquest dijous, membres de la junta de l’associació van fer una visita al Consorci Hospitalari de Vic per veure el funcionament del nou aparell.