← Altres notícies

En marxa la campanya de vacunació de la grip

Aquest mes d’octubre ha començat la campanya de vacunació antigripal 2019-20 que té com a principal objectiu evitar la transmissió de la grip, una malaltia contagiosa les complicacions de la qual poden arribar a ser mortals en persones de risc.

Com cada any, el Departament de Salut impulsa la campanya per frenar la grip i les malalties d'hivern amb una sèrie de recomanacions i mesures higièniques per evitar la transmissió del virus:

  • Utilitzar mocadors d'un sol ús en esternudar o mocar-se
  • Cobriu-se el nas i la boca amb la part superior del braç quan tossiu o esternudeu
  • Ventilar els espais tancats
  • Rentar-se sovint les mans
  • Vacunar-se contra la grip en el cas de ser col·lectiu de risc: persones majors de 60 anys, embarassades, professionals sanitaris i persones amb malalties cròniques o amb problemes respiratoris, infants d'entre els sis mesos i els dos anys que van néixer amb menys de 32 setmanes, etc. 

La vacuna es posa a la tardor, abans de la temporada de la grip i permet reduir el risc d'infecció en un 70%. Recordeu que la vacuna no us pot causar la grip i ajudareu a protegir les persones del vostre entorn i els pacients. Amb la vacunació, contribuïm a la nostra salut però, també, a la dels nostres companys, familiars i pacients -en el cas dels professionals sanitaris-. 

Vacunar-nos és la nostra responsabilitat!

El departament de Salut posa enguany l'èmfasi a prevenir la grip i també altres malalties d'hivern com la bronquiolitis.