← Altres notícies

El Dr. Josep Eladi Baños inaugurarà el Curs acadèmic

Després de l’ajornament de la data inicial, el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Dr. Josep Eladi Baños i Díez, serà l'encarregat d'inaugurar, dimarts 12 de novembre a les 13:00 h, el Curs acadèmic 2019-2020 del CHV.

Ho farà amb la conferència magistral "La medicina del futur i la seva repercussió a la docència universitària", que tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic.

El Curs acadèmic 2019-2020 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca potenciar els vessants docent, de recerca i d'innovació, a través d'una major col·laboració entre l'àmbit assistencial i l'acadèmic. Per això, l'acte comptarà també amb la presència de representants i professionals de la Fundació Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Al final de l'acte, es lliuraran els reconeixements anuals del Consorci a les 'Millors publicacions científiques' i a la 'Millor comunicació' realitzades pels professionals durant l'any passat,i s'homenatjarà als que han obtingut el grau de Doctor.

Àmplia experiència en docència i gestió universitària

Josep Eladi Baños és metge especialista en Farmacologia Clínica, doctor en Medicina per la UAB i catedràtic de Farmacologia de la UPF (en excedència) i de Farmacologia Clínica de la UVic-UCC. Des del mes de gener de 2019, és rector de la UVic-UCC.

També és director del Programa Margalida Comas i Camps de millora de la docència i l'aprenentatge a la universitat i ha rebut diversos reconeixements a la qualitat i la innovació docent per part del Ministerio de Educación y Ciencia i la Generalitat de Catalunya.

Baños ha estat professor de Farmacologia a la Facultat de Medicina de la UAB, a més d'exercir també a la Universidad de Chile i a la Bloomberg School of Public Health de la Johns Hopkins University. Va dirigir el Departament de Farmacologia i Terapèutica de la UAB abans de passar per la UPF, on va ser vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida i vicerector de Docència i Ordenació Acadèmica, a més de director del Máster Universitari d'Indústria Farmacèutica i Biotecnològica.

En l'àmbit de recerca, Baños ha treballat en l'estudi farmacològic de la placa motora, el disseny de nous fàrmacs per la malaltia d'Alzheimer, l'estudi dels mecanismes del dolor neuropàtic i l'epidemiologia i la psicometria del dolor clínic. És autor o coautor de més de set-centes publicacions, una setantena d'elles en l'àmbit de l'educació universitària.