← Altres notícies

25N: sumem per eliminar la violència contra les dones

En el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, des del Consorci Hospitalari de Vic reiterem el nostre compromís en la lluita contra la violència masclista i us convidem a participar d'aquest compromís a tots els que formeu part d'aquesta institució, tant des del vessant professional com des del personal.

Les institucions públiques juguem un paper clau en l'erradicació de totes les violències masclistes, i també a l'hora de posar en valor la lluita dels moviments feministes i de reconèixer el coratge de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l'han superada o les que han estat assassinades.

Avui, volem contribuir a donar veu al manifest que, en nom de la Generalitat de Catalunya i de les institucions que en formem part, ha elaborat l'Institut Català de les Dones per visibilitzar i reflexionar sobre els vessants d'aquesta violència i el seu abordatge. Un text que posa en relleu les violències sexuals i on s'adverteix que "una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones". Us animem a llegir-lo, a reflexionar i a actuar:

Manifest unitari 25N. Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2019