← Altres notícies

El CHV es tenyeix de vermell per sumar-se a la lluita contra la sida

Quatre grans llaços vermells, ubicats als centres del Consorci Hospitalari de Vic, pretenen visibilitzar una malaltia provocada per un virus que destrueix el sistema immunitari.

Des d'aquest divendres, els centres del Consorci Hospitalari de Vic llueixen quatre grans llaços vermells amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que se celebra cada 1 de desembre.

La iniciativa, impulsada per Osona Salut Mental, pretén generar sensibilització i prevenció sobre aquesta malaltia i fomentar l'educació sexual. Durant les últimes setmanes, una desena d'usuaris de l'Hospital de dia d'adults de Salut Mental han realitzat tallers per elaborar els quatre grans llaços que s'ubicaran en diferents accessos dels centres del Consorci:

Urgències de l'Hospital Universitari de Vic
A l'entrada, s'hi ha col·locat un llaç vermell amb preservatius enganxats per tal de conscienciar a la població general dels riscos que comporta no utilitzar aquest mètode anticonceptiu en les relacions sexuals. Al costat del llaç, hi ha una caixa amb més preservatius perquè els usuaris els puguin agafar.

Vestíbul principal de l'Hospital Universitari de Vic
Hi ha un llaç amb flors vermelles de paper que simbolitzen l'amor a la vida.

Consultes Externes de l'Hospital Universitari de Vic
S'hi ha instal·lat un llaç vermell amb frases escrites de notícies, cançons i/o collita pròpia relacionades amb què ens suggereix, transmet i ens fa reflexionar la malaltia de la sida.

Edifici Osona Salut Mental
A l'entrada principal del centre, s'hi ha penjat un llaç vermell fet de càpsules de cafè que simbolitzen la sang, que és el mitjà de transmissió de la sida. Els glòbuls blancs són els que disminueixen degut a aquesta malaltia.

El Dia Mundial de la Sida és una oportunitat per recordar els que han mort, crear consciència i celebrar gestes com l'accés a serveis de prevenció i nous tractaments.

Llaç vermell al vestíbul principal de l'Hospital Universitari de Vic (HUV)
Llaç a l'entrada d'Urgències de l'HUV
Llaços a Consultes Externes de l'Hospital i a Osona Salut Mental