← Altres notícies

Infermeres del CHV guanyen el premi al pòster amb més rigor científic

Un treball sobre dolor i demència de la infermera Alícia Minaya va endur-se el premi al pòster amb més rigor científic de la Jornada d'Infermeres i Infermers de Geriatria.

Aquesta jornada, celebrada el 29 de novembre a Barcelona, estava organitzada pel Col·legi Oficial d'Infermeres de Barcelona i enguany tenia com a lema 'Cuidant als més grans'.

El pòster de les infermeres del Consorci Hospitalari de Vic portava per nom 'Maneig del dolor en persones grans amb demència: facilitadors, barreres i solucions' i girava entorn la demència i el dolor, dos problemes de salut relacionats amb l'edat, amb una alta prevalença i que impacten negativament en la qualitat de vida de la persona i el seu entorn. El maneig del dolor en les persones grans amb demència presenta més dificultat degut a que les lesions de les demències alteren la capacitat de la persona per reconèixer i expressar el dolor.

L'estudi -amb disseny qualitatiu- tenia com a objectiu reflexionar sobre la pràctica infermera en el maneig del dolor de les persones grans amb demència, identificar barreres i facilitadors en el maneig del dolor i proposar accions de millora. Les participants van ser les infermeres de la Unitat Geriàtrica d'Aguts del CHV.

El pòster també estava signat per Gemma Pou, Meritxell Fajula, Anna Ramon i Mireia Subirana.