← Altres notícies

El president Torra inaugura l'ampliació de l'Hospital Universitari de la Santa Creu i l'Àrea de Rehabilitació del CHV

El cap de Govern ha visitat les noves instal·lacions acompanyat per la consellera de Salut, Alba Vergés, l'alcaldessa-presidenta de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, Anna Erra, i el president del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Portús.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha inaugurat oficialment aquesta tarda les noves instal·lacions de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Durant la seva visita, el cap de Govern ha estat acompanyat per la consellera de Salut, Alba Vergés, per l'alcaldessa-presidenta de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC), Anna Erra, i pel president del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Jaume Portús.

El projecte d'ampliació i modernització de l'Hospital ha durat tres anys i ha suposat la remodelació integral de l'Àrea Ambulatòria (nous consultoris i hospital de dia), així com la construcció del nou edifici d'accés principal on hi ha la recepció, el vestíbul i un renovat eix d'ascensors, d'un edifici annex que acull l'Àrea de Rehabilitació (gestionada pel CHV) i d'un pàrquing subterrani. A més, tot l'entorn de l'Hospital s'ha convertit en un parc públic i zona verda a disposició dels veïns, s'ha facilitat l'accessibilitat del centre i s'ha reformat el jardí interior i altres equipaments assistencials i de recerca.

La visita ha estat seguida per un centenar de persones entre autoritats, professionals i pacients, als quals el president Torra no s'ha estat de saludar i de dedicar-los unes paraules i més d'una selfie. També han estat molts els ciutadans que s’han acostat a mostrar-li el seu suport. En el seu parlament, el president de la Generalitat ha reconegut "la voluntat que té Vic i Osona de tenir cura de les persones i posar-les al centre de l'atenció". Alhora, ha elogiat la feina dels professionals de les dues institucions i ha reconegut les dificultats del sector: "Som conscients que aquesta joia que és el sistema sanitari català està al límit de les seves costures, i aquests 900 milions d'euros nous que podrem destinar a salut han de permetre respirar una mica millor".

El repte d'atendre, més i millor, l'envelliment i la cronicitat

Amb una actuació sobre més de 6.000 m2 de superfície construïda, 2.230 m2 dels quals són de reforma i ampliació de l'àrea assistencial, les obres han suposat una inversió de 6,4 milions d'euros, que ha estat finançada per la FHSC.

Les noves instal·lacions permetran seguir millorant l'atenció als ciutadans i preparar el centre per donar resposta a les necessitats, actuals i futures, generades per l'envelliment de la població i l'augment de les malalties cròniques. I és que Osona té avui 5.400 persones majors de 85 anys, més del doble que fa una dècada, i el col·lectiu de persones en situació de fragilitat està en continu creixement.

Totes les instal·lacions, en marxa

La reforma de l'Hospital va començar l'any 2016 i ha conegut diferents fases, que s'han anat adaptant per donar resposta a la troballa de restes arqueològiques al subsòl i per minimitzar l'afectació als veïns. Després de tres anys d'obres, durant els quals mai s'ha interromput l'activitat, la posada en marxa dels nous espais es va fer de manera progressiva al llarg del 2019. Al maig, es va obrir el nou parc públic i els jardins que envolten l'Hospital; al juliol, els nous accessos (vestíbul, recepció, ascensors i pàrquing) i part de l'Àrea Ambulatòria; i al setembre, la resta de l'Àrea Ambulatòria i la nova Àrea de Rehabilitació. El projecte arquitectònic ha anat a càrrec d'Albert Colomer i David Aceves i de les enginyeries Egavic i Lavola.