← Altres notícies

Nova pràctica d'observació dels estudiants de Medicina de la UVic-UCC

El passat dimarts 21 de gener, els estudiants de primer curs de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC van fer la seva segona pràctica d'observació del curs després d'haver estrenat la bata el passat mes de setembre.

Els estudiants van tornar a posar-se la bata per acompanyar durant tot un matí els professionals en els diferents centres assistencials de la comarca. L'objectiu de la pràctica va ser que els estudiants tornessin a participar del dia a dia d'un metge, sent observadors de les relacions metge-pacient i de l'activitat assistencial que es du a terme, sempre amb el compromís de confidencialitat en el tractament de cada cas.

La vuitantena d’alumnes de primer curs de Medicina es van distribuir entre la Unitat Docent Territorial de Vic i la de Manresa. A la UDT Vic es van repartir entre l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, la Clínica de Vic i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, i també a alguns centres d'atenció primària de l'ICS i d'ACEBA a Osona. A causa de la llevantada Glòria, els alumnes assignats a l'Hospital de Campdevànol i l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa van fer la pràctica a l’HUV.

A l’HUV, la vintena d’alumnes es van distribuir per les especialitats de Medicina Interna, Oncologia, Ginecologia, Cirurgia General, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Digestiu, Pediatria, Pneumologia, Nefrologia, Diagnòstic per la Imatge i Anestesiologia, mentre que els tres alumnes que van anar a l'HUSC i els dos que van ser a Manlleu van visitar les consultes de Geriatria.

Els estudiants de Medicina a l'Hospital Universitari de Vic
Moment de la pràctica d'observació a Digestologia a la Clínica de Vic