← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic impulsa una campanya per visibilitzar les infermeres

La iniciativa s'emmarca en la campanya internacional Nursing Now i es durà a terme al llarg de tot el 2020, declarat per l'OMS com l'Any Internacional de les Infermeres i Llevadores.

Reconèixer les intervencions que duen a terme diàriament les infermeres en l'àmbit assistencial, però també en l'educació per a la salut, la recerca, la docència i la gestió, i augmentar la seva participació en la presa de decisions per millorar la qualitat i l'organització del conjunt del sistema sanitari, son alguns dels objectius de la campanya Nursing Now. El Consorci Hospitalari de Vic s'ha sumat a aquesta iniciativa internacional, que coincideix amb la declaració del 2020, per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), com l'Any Internacional de les Infermeres i Llevadores.

Al llarg del 2020 es duran a terme dotze accions -una per cada mes- als hospitals i centres sanitaris del CHV, cadascuna identificada amb un lema. Així, aquest mes de gener, sota el lema "Som infermeres", s'ha enquestat els usuaris i cuidadors per conèixer com perceben la feina de les infermeres i el seu rol en l'àmbit assistencial. Al febrer, "Noves generacions d'infermeres" posarà el focus en les noves professionals que enguany acabaran la seva formació universitària. La campanya continuarà amb altres accions sota lemes com "Infermera voluntària" -amb la participació en una missió solidària a Kènia-, "Bones pràctiques infermeres" o "Recerca infermera", entre d'altres.

Presentació de la campanya a l'Hospital Universitari de Vic

El tret de sortida a la campanya Nursing Now es va donar aquest dijous 23 de gener, amb un acte a l'Hospital Universitari de Vic conduït per la directora de Cures del CHV, Mireia Subirana, en què es va donar a conèixer la iniciativa i l'agenda d'actes que es faran a Osona.

En el marc de l'acte, Adela Zabalegui, representant de Nursing Now per Europa, va explicar els objectius estratègics que persegueix la campanya: incrementar la inversió en la millora de les condicions del col·lectiu, impulsar les pràctiques infermeres efectives i innovadores, augmentar la influència de les infermeres en les polítiques de salut i la seva presència en llocs de lideratge, i reconèixer la tasca de les infermeres en els àmbits on tenen més impacte.

Núria Cuxart, degana del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, va posar en context la campanya a Catalunya, on hi ha més de 42.000 infermeres en actiu, i va donar a conèixer les línies que es seguiran conjuntament a nivell de país.

Finalment, Alícia Minaya, com a portaveu del comitè Nursing Now CHV, va exposar els resultats obtinguts de la consulta a pacients i cuidadors i el logotip creat a partir d'aquest resultats i va presentar l'agenda per aquest 2020.