← Altres notícies

Vic comença una innovadora acció per millorar l'atenció als pacients amb malalties cròniques

26 metges i infermeres de tot Catalunya accedeixen a partir d'avui a un programa de formació d'alt nivell que han promogut la UVic, el Consorci Hospitalari de Vic i el Pla Director de Malalties de l'Aparell Respiratori

Una iniciativa conjunta de la Universitat de Vic, el Consorci Hospitalari de Vic i el Pla Director de Malalties de l'Aparell Respiratori ha fet possible que 26 professionals de la salut de tot Catalunya participen des d'avui, 18 de novembre,  fins el 17 de març en deu sessions molt especialitzades per millorar l'atenció a les persones afectades de malalties respiratòries cròniques.

Les tres organitzacions promotores han aconseguit confegir un quadre docent de primera, amb la presència avui mateix de personatges de la categoria del Dr. Mateu Huguet, Director de l'Institut d'Estudis de la Salut; el Dr. Boi Ruiz, President de la Unió Catalana d'Hospital; Ricard Trasserres, Subdirector General de Planificació Sanitària del Departament de Salut i el Dr. Pere Roura, Cap de la Unitat d'Epidemiologia Clínica del CHV.

La inauguració d'aquest curs que, en total, és de 150 hores –la meitat teòriques i l'altra meitat pràctiques- s'ha fet aquest matí en un acte presidit pel Vicerector d'Ordenació Acadèmica, Pere Quer; el Director General del Consorci Hospitalari de Vic, Dr. Antoni Anglada; el responsable del Pla Director de Malalties de l'Aparell Respiratori, Dr. Joan Escarrabill i el Director de l'Institut d'Estudis de la Salut, Dr. Mateu Huguet.

Nous temps per al sector de la salut: fer més amb menys

En la seva intervenció, el reconegut pneumòleg Dr. Escarrabill, que ha recordat les seves arrels osonenques, ha explicat als assistents que en els temps incerts que venen “haurem de fer més amb menys”. Ha afegit que els canvis demogràfics, amb un envelliment de la població, obliga als professionals de la salut a aprendre noves habilitats. Per la seva banda, el Dr. Huguet, ha explicat el paper que fa l'Institut d'Estudis de la Salut com a eina de formació i que facilita la implantació de la innovació. En aquest sentit, un dels Plans Directors que han impulsat és el relacionat amb les malalties respiratòries.

El Dr. Antoni Anglada ha exposat que actualment el perfil majoritari de malalts que arriben als hospital són grans i pluripatològics. En aquest sentit, caldrà un procés per readaptar-se a les noves necessitats d'aquests malalts crònics, ja que ara els centres hospitalaris estan preparat per atendre patologies en la seva fase aguda. Ha afegit que “tots hem d'aprendre a cuidar millor aquests usuaris”
El curs l'ha declarat inaugurat Pere Quer, en nom del rector de la Universitat de Vic.