← Altres notícies

Estudiants de Siena visiten el CHV per conèixer el tractament assistencial de la immigració a Osona

Una delegació de la Universitat de Siena va visitar l'Hospital Universitari de Vic i Osona Salut Mental en el marc d'una formació de la UVic-UCC dedicada a les competències interculturals en l'àmbit assistencial.

Sis professionals de diferents àmbits de la salut vinculats a la Universitat de Siena van prendre part la setmana passada d'un curs a mida de la UVic-UCC sobre el tractament del fet migratori en la seva professió. Per conèixer la realitat osonenca en l'àmbit hospitalari, els estudiants i dos docents de la institució italiana van visitar el dijous 6 de febrer l'HUV i Osona Salut Mental en una trobada que va consistir en una sessió de presentació i una visita per alguns espais del centre.

Durant el recorregut, la Dra. Rosa Morral, directora assistencial del CHV, i la Dra. Núria Roger, directora de Transferència de Coneixement, van acompanyar els estudiants pels serveis de Ginecologia i Obstetrícia, Pediatria i Psiquiatria Mental. A cada servei, alguns professionals del centre van explicar a la comitiva italiana les especificitats amb les que es troben en l'atenció a pacients de col·lectius d'altres cultures.

L'estada a Osona també va permetre als alumnes aprendre com funciona el Sistema Català de la Salut i la gestió que se'n fa de la multiculturalitat i la immigració amb una presentació sobre el projecte de Vic Ciutat Cuidadora a càrrec de Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de Cures Pal·liatives, o amb les visites al Centre d'Atenció Primària Vic Sud, el Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) o els laboratoris de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) de la UVic-UCC.