← Altres notícies

La Unitat Docent Territorial de Vic obre les portes als estudiants de Medicina

Una quarantena d'alumnes de segon curs de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya van ser dimarts a l'Hospital Universitari de Vic en l'acte de presentació de la Unitat Docent Territorial de Vic.

Al març, els alumnes de segon escullen en quin dels dos campus (Vic o Manresa) volen continuar els seus estudis durant els quatre propers cursos, de tercer fins sisè de Medicina. La meitat dels estudiants s'assignaran a la Unitat Docent Territorial de Vic (UDT Vic), seguiran els estudis a les instal·lacions de Can Baumann i cursaran les pràctiques clíniques als centres de la xarxa assistencial d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa: l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, l'Hospital d'Olot i l'Hospital de Campdevànol, així com als centres d'Atenció Primària d'Osona de l'Institut Català de la Salut i de les EBA Vic Sud i Centelles.

L'altra meitat d'alumnes formaran part de la Unitat Docent Territorial de Manresa i seguiran la formació universitària físicament a les instal·lacions que s'han habilitat a Althaia. Les pràctiques clíniques les duran a terme als hospitals de Manresa, el Solsonès, Berga, la Cerdanya i Martorell, i a centres d'Atenció Primària de l'ICS.

Per orientar la seva decisió, aquest dimarts els universitaris van poder visitar la institució referent de les dues unitats docents -el Consorci Hospitalari de Vic per a la UDT Vic i Althaia per a la UDT Manresa- i van parlar amb els seus responsables.

A la presentació a Vic hi van assistir el degà i la cap d'estudis de la Facultat de Medicina, Ramon Pujols i Núria Obradors, així com la directora de Transferència de Coneixement del CHV i coordinadora de la UDT Vic, Núria Roger. Com a testimoni de la seva experiència personal a Vic, el delegat de tercer curs Pablo Cornago els va explicar la seva vivència al campus Vic i va donar pas a un vídeo que recollia el testimoni d'altres alumnes que ha optat per seguir a Osona. Partint de la base que a nivell acadèmic la formació és comuna a les dues unitats docents, el delegat va destacar alguns dels punts forts a nivell de ciutat com "el gran campus i serveis per a estudiants; la bona oferta residencial i propostes d'oci; la cultura, el patrimoni i l'entorn natural, així com el treball en xarxa i els vincles territorials".

Moment de la presentació, abans de fer la visita guiada per alguns espais de l'Hospital Universitari de Vic