← Altres notícies

Eficiència Energètica: un fre al canvi climàtic

A principis de març, se celebra cada any el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica per conscienciar sobre l'ús racional de l'energia. Al CHV, destinem esforços per mantenir-nos com a organització referent en l'aplicació de polítiques ambientals.

Al Consorci, mantenim el nostre compromís amb l'eficiència energètica i per això, entre d'altres accions, seguim millorant cada dia les instal·lacions per minimitzar els consums. Totes les noves construccions del CHV ja segueixen els estàndards de construcció més eficients:

  • Tenen almenys 3 vegades més aïllant que les construccions antigues
  • Hi ha més sectorització per tal de poder satisfer les necessitats reals de cada estança
  • Els nous aparells de climatització són d'alt rendiment
  • Els sistemes d'il·luminació, a més de ser amb sistema LED, integren detectors de presència i interruptors regulables en determinades zones
  • En el disseny inicial, es tenen en compte aspectes bàsics com l'aprofitament de la llum natural en el disseny inicial

A l'estat espanyol, el 84% dels edificis són ineficients energèticament i no aprofiten les energies renovables, segons un estudi d'EuroPace. La major part d'edificis tenen classificació E, F o G, tenint en compte que la classificació A (la més alta) vol dir gastar 10 vegades menys que la G (la més baixa).

5 de març, Dia Mundial de l'Eficiència Energètica

Segons el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, la producció i consum d'energia és la principal causa de l'escalfament global del planeta, contribuint en dues terceres parts a les emissions de gasos d'efecte hivernacle induïdes per l'home.

Amb l'objectiu de recordar als ciutadans, empreses i institucions la importància d'un consum responsable de l'energia, cada 5 de març se celebra el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica. No es reivindica renunciar a la qualitat de vida, però sí que es treballi per obtenir energia utilitzant menys recursos. Això s'aconsegueix a partir del reciclatge, la tecnologia, la millora de processos, l'ús de productes més sostenibles i exercint un consum intel·ligent, és a dir, utilitzar només l'energia que necessitem.

"Cada euro invertit en eficiència energètica pot evitar més de dos euros en la despesa del subministrament" Pedro-Luis Fernández-Cano, Business Unit Director de Rockwool Peninsular, un dels principals productors de llana de roca mundial.