← Altres notícies

Confirmats els dos primers casos de COVID-19 a Osona

Són un home de 67 anys que està ingressat a la UCI de l'Hospital Universitari de Vic i una dona de 64 anys que està sent atesa a l'Hospital de Bellvitge.

Avui s'han confirmat els dos primers casos de persones de la comarca d'Osona infectades pel nou coronavirus SARS-CoV-2.

La primera és una dona de 64 anys i amb patologies prèvies que va ser atesa inicialment a l'Hospital Universitari de Vic amb un quadre lleu. Dies després es va dirigir a l'Hospital de Bellvitge per visitar-se amb l'equip que la tracta habitualment i és allà on, després de complicar-se el seu estat de salut, se li van practicar les proves pertinents i va quedar ingressada.

El segon cas és el d'un home de 67 anys que va ingressar a les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic, on va ser inicialment atès per sospita d'infecció per coronavirus, se li van aplicar els protocols de prevenció i aïllament i, finalment, es va confirmar el diagnòstic de COVID-19 (la malaltia provocada pel coronavirus).

D'acord amb el protocol establert pel Departament de Salut, 19 professionals de l'Hospital Universitari de Vic que van tenir contacte amb aquests pacients estan confinats preventivament a casa seva.

Actualment, a l'Hospital Universitari de Vic hi ha 6 casos sospitosos -d'acord amb els criteris clínics- que es mantenen en situació d'aïllament a l'espera dels resultats que permetin descartar o confirmar si pateixen infecció per coronavirus o per algun altre virus respiratori.

Tranquil·litat i confiança

Des del Consorci Hospitalari de Vic s'estan complint estrictament tots els protocols i mesures indicades per prevenir, contenir i atendre a les persones que puguin resultar afectades pel coronavirus.

De moment, està previst mantenir l'activitat normal dels centres sanitaris. Així i tot, davant la situació d'excepcionalitat que vivim, volem recordar a la ciutadania les mesures que recomana seguir el Departament de Salut:

  • Evitar acudir als hospitals si no és estrictament necessari, restringir les visites de pacients ingressats i limitar el nombre d'acompanyants de les persones que acudeixin a fer-se una prova o a Consultes Externes.
  • Si creieu que podeu tenir el coronavirus, feu el test que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si compliu els criteris d'infecció i, si us dona positiu, trucar al 061.
  • Seguir les mesures preventives enfront de malalties respiratòries: rentar-se les mans sovint, evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d'afecció respiratòria -o almenys mantenir-hi una distància de dos metres-, tapar-se boca i nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i evitar compartir menjar o altres estris.
  • Fer un ús responsable del 061 i trucar a l'Atenció Primària per a qualsevol dubte. En cas d'emergències greus i de risc vital, cal trucar al 112.