← Altres notícies

El Pavelló Vic Salut rep els primers cinc pacients provinents de l’Hospital Universitari de Vic

L’ extensió de l'Hospital Universitari de Vic (HUV) ubicada al Pavelló Castell d’en Planes ha rebut aquest dimecres els primers cinc pacients amb COVID-19 i durant el dijous en rebrà cinc més.

El pavelló, amb capacitat total per a 160 llits i dotat amb preses d'oxigen i reguladors per a cada malalt, atendrà els pacients menys greus; aquells que, un cop superada la fase de resolució, encara no tenen l'alta domiciliària perquè necessiten disposar un temps més d'aportació d'oxigen i acabar-se de recuperar.

En aquest nou espai, que dissabte va quedar totalment adaptat i a disposició del CHV perquè en pugui fer ús, hi treballen diversos professionals, alguns dels quals centren la seva tasca sanitària només al Pavelló Vic Salut: metges jubilats, metges amb jubilació parcial i en actiu del CHV, metges de nova contractació, sis llicenciats de medicina amb l'examen MIR fet, quatre estudiants de 6è de medicina i un coordinador d'infermeria. El nombre de professionals podrà veure's incrementat en els propers dies en funció de les necessitats i el volum d'ingressos. També hi ha diversos professionals d'infermeria, entre estudiants, diplomats i auxiliars del CHV, que no treballaran exclusivament al pavelló sinó que poden treballar al pavelló com a extensió de l'Hospital o a altres àrees del centre.

Els sis llicenciats de medicina i els quatre estudiants de l'últim curs de medicina que des d'avui s'han incorporat al Pavelló Vic Salut formen part de la cinquantena de professionals i voluntaris que ahir dimarts ja van visitar l'espai per ultimar els darrers preparatius abans d'acollir els primers pacients provinents de l'HUV. A banda de professionals de primària (metges i infermeres) que s'aniran incorporant al Pavelló Vic Salut segons les necessitats i el nombre de pacients que s'hi vagin traslladant en els propers dies, el nou espai hospitalari també compta actualment amb personal d'estructura, des d'administratius assistencials fins a persones de logística i seguretat.

Reforç del personal al CHV

Arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, el CHV ha incorporat recentment a la seva plantilla una trentena d'estudiants d'últim curs de medicina i infermeria així com també recents graduats per reforçar el seu equip de professionals. Provinents de diverses universitats, la majoria d'aquestes persones viuen o tenen relacions familiars a Osona, la qual cosa els permet ajudar en l'àmbit assistencial mantenint les mesures de confinament. Els que treballaran al Pavelló Vic Salut estaran acompanyats per altres professionals i realitzaran tasques adaptades a la seva formació. En aquest sentit, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, destaca l'esforç conjunt que ha fet la ciutat, el voluntariat, el teixit empresarial i el personal sanitari per poder fer realitat l'atenció en aquest espai hospitalari en tan sols una setmana.

Durant les dues últimes setmanes, el CHV també ha anat incorporant progressivament estudiants d'últim curs d'infermeria per ajudar a l'equip de cures en les diverses plantes de l'HUV. La contractació de vint futures infermeres, així com la dels seus companys metges i el treball d'alguns metges recent jubilats, ha ajudat al CHV a reforçar els equips davant l'increment dels ingressos hospitalaris i les baixes que es produeixen per professionals que donen positiu i s'han de quedar a casa.