← Altres notícies

L'Hospital Universitari de Vic es prepara per reprendre l'activitat programada

Està previst començar a programar intervencions quirúrgiques, proves i visites amb l'especialista de forma progressiva. Les operacions i urgències de Traumatologia que s'havien traslladat a la Clínica Sant Josep, es tornen a atendre a l'Hospital Universitari de Vic

A mitjans de març, i d'acord amb mesures decretades per la Generalitat de Catalunya per contenir la propagació del coronavirus SARS-CoV-2, els centres del Consorci Hospitalari de Vic van ajornar tota l'activitat programada no urgent. Ara, després d'una profunda desinfecció de les instal·lacions, es preveu reiniciar de manera progressiva les intervencions quirúrgiques programades i una part de l'activitat de Consultes Externes (proves i visites amb l'especialista).

Una cuidada desinfecció de l'Àrea Quirúrgica

Les instal·lacions i superfícies de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Universitari de Vic s'estan sotmetent des de fa dies a una profunda tasca de neteja i desinfecció per poder tornar a acollir pacients ben aviat. Els quiròfans i totes les dependències, com la Unitat de Rehabilitació Post Anestèsica que durant un temps va funcionar com a UCI, s'han netejat a fons amb un sistema a base de peròxid d'hidrogen: un mètode que permet una profunda desinfecció, doncs la persistència del patogen SARS-CoV-2 és molt elevada, sobretot en determinades superfícies.

Això permetrà començar a recuperar les intervencions programades de forma lenta, progressiva i enmig de moltes mesures de seguretat. Les persones que se sotmetin a una cirurgia hauran de seguir les recomanacions d'un nou protocol i es treballarà per seguir mantenint la màxima seguretat tant per als professionals com per als pacients.

Traumatologia, de nou a l'HUV

A partir de l'1 de maig, es tornarà a atendre a l'Hospital Universitari de Vic l'activitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia que, provisionalment, s'havia traslladat a la Clínica Sant Josep. Des de finals de març, aquest centre privat de Vic havia cedit les instal·lacions al personal del CHV perquè hi realitzessin les intervencions quirúrgiques urgents de baixa complexitat i la majoria de l'atenció urgent de tipus traumatològic.

Visites presencials i proves

Un altre espai que s'anirà obrint progressivament és l'Àrea Ambulatòria de l'Hospital Universitari de Vic, per tornar a programar visites presencials amb l'especialista i proves. Sempre amb unes estrictes mesures de seguretat i evitant concentracions a les sales d'espera. I és que, tant els centres sanitaris com els pacients, s'hauran d'adaptar a les noves formes de procedir per minimitzar el risc de contagi.