← Altres notícies

Un Sant Jordi diferent al Consorci Hospitalari de Vic

L'ambient festiu de la Diada de Sant Jordi es va obrir pas aquest dijous als centres del CHV a través de diverses iniciatives per fer arribar roses als professionals. Al Pavelló Vic Salut, es va crear una biblioteca de llibres pels pacients, que també van rebre roses de paper elaborades pels estudiants de Medicina que hi treballen.

Malgrat les mesures de distanciament social i confinament, la col·laboració de diverses organitzacions i dels mateixos professionals del CHV va permetre celebrar un Sant Jordi diferent. A l'Hospital Universitari de Vic, l'aplaudiment que fan cada dijous els cossos de seguretat d'Osona per agrair la tasca del personal sanitari es va acompanyar aquesta vegada amb el lliurament de roses a les professionals. L'Ajuntament de Vic també es va voler sumar al suport als centres assistencials portant rams de roses a l'Hospital Universitari de Vic i al Pavelló Vic Salut.

A Manlleu, el personal de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i de la Residència Aura van endolcir la seva jornada gràcies a un donatiu de 150 roses de xocolata elaborades per l'Associació Sant Tomàs. Els professionals també van rebre uns pins en forma de rosa per decorar els uniformes, un regal de Núria Nocete, d'Osonament.

Al Pavelló Vic Salut, la grada es va decorar amb una pancarta de Sant Jordi i es va habilitar un espai amb els llibres rebuts perquè a partir d'ara els pacients puguin agafar-los quan tinguin ganes de llegir i retornar-los quan ja no en facin ús. Els estudiants de Medicina que treballen al Pavelló Vic Salut van fabricar unes roses de paper que es van repartir entre el personal sanitari i les persones ingressades.

Com ja han estat fent durant les últimes setmanes, la ciutadania també ens ha fet arribar missatges de suport per als professionals, alguns dels quals vinculats amb la temàtica d'aquesta jornada festiva plena de flors i llibres.

Mostres de suport per Sant Jordi a l'Hospital Universitari de Vic
Les roses de xocolata rebudes a Manlleu
Decoració, llibres i roses de paper al Pavelló Vic Salut