← Altres notícies

L’HUV incorpora un segon TAC per augmentar la capacitat diagnòstica

Aquest dilluns 8 de juny comencen les obres per instal·lar un nou TAC a l'Hospital Universitari de Vic. El nou aparell de tomografia computeritzada, que complementarà l'activitat de l'actual, disposa de noves prestacions i es preveu que entri en funcionament a finals de juliol.

L'HUV ampliarà l'equipament del Servei de Diagnòstic per la Imatge amb un segon TAC que permetrà millorar prestacions i capacitat diagnòstica a més d'ampliar l'activitat. El nou aparell s'ubicarà al costat de l'actual sala de Ressonància Magnètica, en un espai que s'adequarà a partir d'aquest dilluns 8 de juny amb unes obres que duraran dos mesos.

El nou TAC de nova generació permetrà treballar amb 128 talls, el que repercutirà en una millora de la definició i la qualitat de la imatge obtinguda, i reduirà les dosis de radiació en un 82%, el que el fa especialment recomanable per a estudis pediàtrics o en adults joves. L'aparell també millorarà significativament les prestacions actualment disponibles per a estudis d'oncologia, neurologia o vasculars i està equipat amb diversos sistemes que milloren la seguretat i el rendiment diagnòstic.

Fins ara, l'HUV disposava d'un sol aparell de TAC i, com a centre de referència, donava servei a tota la població de la comarca d'Osona mitjançant l'activitat pròpia de l'Hospital i la que fos requerida pels centres d'atenció primària. L'any 2019 es van fer gairebé 11.981 estudis diagnòstics (un 5% més que l'any anterior), amb una mitjana d'uns 45 estudis per dia laborable.

El fet de disposar d'un altre TAC permetrà fer front a pics de més demanda o aturades de l'equip per manteniment, el que ajudarà a garantir la rapidesa en el temps de resposta, sobretot en casos urgents com en el cas d'un codi ICTUS, en què l'ús d'aquesta tecnologia és imprescindible.

El nou TAC aportarà més prestacions i capacitat diagnòstica a l'actual equipament del Servei de Diagnòstic per la Imatge