← Altres notícies

El CHV posa en servei 28 habitacions renovades i confortables per a l’atenció mutual i privada d’Osona

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha remodelat les 28 habitacions de la quarta planta de l’Hospital General de Vic per centralitzar-hi l’hospitalització dels usuaris de la línia d’atenció mutual i privada. El model, que ha entrat en servei aquest mes d’agost, té com a eixos centrals la llibertat d’elecció de professionals i horaris; el confort de les instal•lacions i una alta seguretat clínica gràcies a una tecnologia molt avançada i uns equips humans ben preparats que estan en servei les 24 hores els 365 dies de l’any. El nom de Clínica de Vic es manté com a marca del conjunt de l’oferta mutual i privada del Consorci Hospitalari de Vic.

Ara, l’hospitalització és en un entorn molt tecnificat
Entre els principals motius que han portat a traslladar l’hospitalització de Clínica de Vic a l’Hospital General hi ha el de la millora del confort, la possibilitat d’incrementar els serveis i l’augment  de la seguretat en l’atenció dels pacients, ja que en el marc d’aquest edifici hi ha recursos assistencials com una Unitat de Cures Intensives; una àrea de quiròfans de darrera generació i altres equipaments que permeten incrementar la qualitat assistencial.

Les habitacions,  àmplies, agradables i amb molt bones vistes, són individuals i estan preparades amb un llit per a l’acompanyant. L’hostaleria i el confort és  d’alt nivell, en la línia del que requereixen les companyies asseguradores i els clients privats.

La  Clínica de Vic continua essent la porta d’entrada de la línia d’atenció mutual i privada del CHV. A les dependències del complex ubicat a la ronda Camprodon s’hi concentren les consultes externes i altres serveis de suport, com les proves preoperatòries, la Clínica del Dolor, les urgències diürnes, etc. En total, hi ha establertes consultes d’una trentena d’especialitats diferents. La gestió va a càrrec de Consultoris Bayés des de principis del 2009, després de guanyar un concurs públic del CHV.

 Important activitat quirúrgica
El Consorci Hospitalari de Vic es va fer càrrec de la línia d’atenció mutual i privada de Clínica de Vic el mes de juliol del 2007, quan la Generalitat li va traspassar la gestió d’aquest històric equipament assistencial que durant dècades havia estat propietat de l’Aliança. En el decurs d’aquest període s’ha incrementat el nombre d’intervencions quirúrgiques altament tecnificades i que no requereixen ingrés. En el darrer exercici, l’any 2009, de les 1.792 operacions, 1.018 ho van ser amb caràcter ambulatori.

Pel que fa als parts, que tenen una destacable demanda des del vessant de clients mutuals, l’any passat se’n van fer un total de 240, amb la possibilitat d’escollir entre un part més o menys medicalitzat o natural.