← Altres notícies

El Pavelló Vic Salut tancarà en els propers dies

El Departament de Salut ha decidit començar a desmuntar la majoria dels equipaments provisionals que s'havien habilitat per donar suport als hospitals durant la crisi sanitària per la COVID-19

La davallada de contagis i l'avaluació de necessitats assistencials ha fet que el Servei Català de la Salut hagi valorat tancar bona part dels espais que provisionalment van acollir pacients amb Covid-19. En la majoria de casos, el tancament suposarà que aquests espais recuperin el seu ús habituals, sobretot aquells que estaven destinats a activitats esportives.

A Osona, ens els propers dies es preveu desmantellar els equipaments habilitats al Pavelló Vic Salut i a l'Alberg de Joventut de Vic, i durant les properes setmanes també tancaran la majoria d'instal·lacions de suport de Barcelona, Manresa, Girona i Lleida.

Donar aire a hospitals i malalts

El Pavelló Vic Salut es va posar en funcionament el 8 d'abril, en el moment àlgid de la pandèmia, i fins la primera setmana de maig va acollir més d'una vuitantena de pacients amb COVID-19. L'equipament municipal, reconvertit en reforç hospitalari, va permetre alliberar desenes de llits de l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, que llavors tenien ingressats un gran nombre de pacients afectats per la malaltia.

Durant el mes de maig, el Pavelló Vic Salut ha seguit condicionat i a punt per si fos necessari tornar-hi a atendre pacients, fet que, afortunadament, no ha succeït. Ara, la majoria dels equipaments sanitaris que s'hi van instal·lar seran emmagatzemats per si, en el decurs del proper any, calgués tornar a disposar-ne.

L'Alberg de Joventut de Vic ha servit com un recurs important a nivell comunitari per acollir persones o famílies amb dificultats per fer correctament el confinament. Un fet que ha permès donar altes hospitalàries a persones sense necessitat d'atenció sanitària però que no podien tornar als seus domicilis.