← Altres notícies

El CHV, a l’avantguarda de l’estat en l’aplicació de polítiques mediambientals

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV), que fa més de deu anys que és considerat un exemple d’aplicació de polítiques sostenibles, optarà de forma voluntària a la nova avaluació EMAS 3, amb l’objectiu d’assolir aquesta certificació que el situaria en una de les xarxes hospitalàries més eficients mediambientalment de l’estat i també de l’àmbit internacional.

Aquest dijous al matí, Jaume Castellano, Director d’Operacions i Recursos del Consorci Hospitalari de Vic, ha volgut reconèixer la tasca que porten a terme els 1.500 professionals que treballen a aquesta institució pel seu compromís permanent en tots aquells temes que ajuden a millorar el medi ambient.

Les afirmacions de Castellano s’han fet en el marc de la trobada dels set centres hospitalaris de Catalunya que disposen de la certificació EMAS, entre els quals es propi CHV des de l’any 2005. El CHV disposa, a més a més, de la ISO:14.000, una garantia que les polítiques energètiques, de reciclatge, de reutilització, d’estalvi i tractament de l’aigua i altres, són les més eficients.

Per la seva banda, el Director del Servei de Prevenció i Medi Ambient, Dr. Miquel Vilardell, ha remarcat el valor que suposa disposar de la certificació EMAS i, en el futur, l’EMAS 3, que permetrà comparar d’una forma efectiva els indicadors mediambientals entre els diferents centres. La voluntat és anar més enllà del que marca la legislació sobre medi ambient.

La Directora del Club EMAS, Maria Passalacqua, ha destacat el paper capdavanter que tenen els centres amb aquest distintiu molt ben valorat internacionalment.  I també ha tingut paraules per lloar la implicació dels professionals.

Els assistents, entre els quals hi havia un representant del departament de Medi Ambient i Habitatge, han tingut l’oportunitat de visitar la depuradora físico-biològica, ubicada a l’Hospital General de Vic.