← Altres notícies

Premis estatals per a dos treballs de recerca de professionals d’infermeria del Consorci Hospitalari de Vic

Dos treballs de recerca de professionals d’infermeria del Consorci Hospitalari de Vic han estat reconeguts en sengles certamens d’àmbit estatal. Un està centrat en cures a pacients quirúrgics i l’altre aprofundeix en aspectes tècnics de la infermeria nefrològica.

El treball centrat en pacients quirúrgics de l’Hospital General de Vic, realitzat per un equip multidisciplinar del CHV (infermeres, cirurgians i un traumatòleg), ha estat el segon classificat al III Certamen Nacional de Enfermería Raquel Recuero Díaz. El treball mostra els resultats d’una investigació iniciada l’any 2002 que permetrà avançar en la millora i la gestió de les cures als pacients quirúrgics. La investigació ha comptat amb la participació dels infermers Emi Chirveches, Pilar Fernández, Carles Bisquert, Conce Plana i Margarita Oriol, així com els cirurgians Josep Roca i Xavier Quer i del traumatòleg Agustí Piñana.

D’altra banda, la comunicació titulada “Valoración del grado de autonomía funcional de pacientes renales crónicos según índices de Barthel, Lawton y baremo de Ley de Dependencia” realitzada pels infermers del CHV Eduard Camps i Marta Colomer ha obtingut el premi Janssen-Cilag d’investigació d’Infermeria Nefrològica.
El treball ha comptat amb la col.laboració de la professora de la Universitat de Barcelona, Lola Andreu.
La comunicació va ser premiada en el marc del Congreso Nacional de Infermeria Nefrològica que va tenir lloc a San Sebastián el mes d’octubre. Al mateix Congrés la infermera Maria Teresa Caballero va presentar al mateix Congrés el póster titulat “Resultados de vacunación virus hepatitis B en pacientes prediálisis versus hemodiálisis, respuesta inmunitaria en el tiempo”.