← Altres notícies

El centre d'atenció diürna Josep Roqué de Manlleu reobre les portes

Aquest dilluns 22 de juny, el centre de dia Josep Roqué i Castell de Manlleu ha tornat a obrir les portes, en el marc de la fase 3 del desconfinament.

Aquest centre de dia, propietat de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu i gestionat pel Consorci Hospitalari de Vic, anirà reprenent progressivament el ventall de programes d'atenció i serveis que oferia abans de la pandèmia, orientats a millorar la qualitat de vida de les persones amb baixa dependència i amb diferents graus de demència.

El centre ha obert amb un total màxim de 15 usuaris i contemplant les mesures i recomanacions marcades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Recomanacions relacionades amb l'obertura dels centres d'atenció diürna:

  • Per poder recuperar progressivament l'atenció presencial grupal, s'ha d'assegurar la distància de 2 metres entre les persones en qualsevol de les activitats que es duguin a terme a l'interior del centre o, quan això no sigui possible, els usuaris hauran de portar la mascareta quirúrgica.
  • Les persones ateses, així com els professionals, no han de presentar simptomatologia i no hauran d'haver estat en contacte estret amb cap cas sospitós, probable o confirmat de COVID-19 en els darrers 14 dies. En tal cas, s'abstindran d'anar al centre o se'ls recomanarà realitzar la prova PCR.
  • El centre ha de garantir les mesures d'higiene i seguretat tant dels professionals com dels usuaris: rentat de mans periòdic; ventilació, neteja i desinfecció constant d'espais, eines i utillatge; distància de seguretat, etc.
  • Tots els visitants o treballadors externs prendran les precaucions bàsiques quan entrin al centre: rentat de mans, mascareta quirúrgica, esternudar o tossir en un mocador o colze, mantenir dos metres de distància dels residents i evitaran el contacte personal.

Poder reobrir els centres d'atenció diürna és una molt bona notícia, però cal fer-ho amb prudència i responsabilitat per seguir protegint als nostres usuaris.