← Altres notícies

Els professionals dels hospitals de Santa Creu i Manlleu, els més vacunats de Catalunya

L'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic (de la FHSC) i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (gestionat pel CHV) han rebut de la consellera de Salut el diploma de Reconeixement a les Bones Pràctiques en Vacunació

Cada vegada hi ha més consciència entre la població que les vacunes són importants per generar immunitat col·lectiva i minimitzar la transmissibilitat dels virus i les infeccions. Si bé aquesta sensibilització és important en la ciutadania, encara ho ha de ser més entre els professionals sanitaris que estan en contacte directe amb els pacients i, per tant, poden esdevenir agents transmissors de primer ordre.

A Catalunya, cada any es realitza la campanya de vacunació antigripal, amb un mitjana de vacunació entre el col·lectiu sanitari a l'entorn del 25%. Els hospitals de la Santa Creu de Vic i Sant Jaume de Manlleu, en canvi, estan molt per sobre de la mitjana catalana fins a situar-se en el rànquing dels sis hospitals amb més vacunació de Catalunya, ja que la seva taxa supera el 50%.

Aquest divendres, la consellera Alba Vergés ha entregat els Diplomes de Reconeixement als 6 centres sanitaris de Catalunya que en la campanya 2019-2020 de la grip van tenir la cobertura més alta, superior al 50%. Entre aquests centres, hi ha l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que amb un 66% de professionals vacunats és per tercer any consecutiu l'hospital amb la taxa de vacunació més alta de Catalunya- i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu -amb un 50,8%-.

És el primer any que s'atorga el Diploma Salvany

L'entrega del "Diploma de Reconeixement a les Bones Pràctiques en Vacunació" és una novetat d'aquest any que s'ha entregat aquest divendres 10 de juliol en el marc d'un webinar sobre bones pràctiques en vacunació de la grip organitzat per l'Agencia de Salut Pública de Catalunya en col·laboració amb l'Associació Catalana de Salut laboral (SCSL). Al guardó se l'ha batejat com a Diploma Salvany, en honor a Josep Salvany i Lleopart, un metge català que va formar part d'una expedició, l'any 1803, que va portar la vacuna de la verola a l'America Llatina, tot i posant la seva vida al servei de la prevenció de la malaltia i de la promoció de la salut.

En el curs de l'acte també s'han presentat les novetats i reptes per aquesta propera campanya de vacunació de la grip 2020-2021.

A l'esquerra, Marta Ferrer (de l'HUSC); a la dreta, Esther Vivas (de l'HSJM); i al centre, Margarita Escalé (del Servei de Prevenció i Riscos Laborals dels dos hospitals), divendres, després de rebre el diploma
Cartell de la campanya de vacunació de la grip 2019-2020