← Altres notícies

Aparcar a l’HUV ja és més accessible i barat

L'execució del paquet de millores a nivell d'accessibilitat, infraestructures i tarifes inclòs en la nova concessió per a la gestió de l'aparcament de l'Hospital Universitari de Vic va finalitzar el mes de juliol. La repavimentació de l'aparcament i la millora de mobiliari i equipaments són algunes de les principals novetats que han notat els usuaris, a les quals se sumarà properament la posada en marxa del nou bloc d'ascensors.

Usuaris i professionals ja poden fer ús dels renovats espais i equipaments dels aparcaments de l'Hospital Universitari de Vic i Osona Salut Mental. Després de cinc setmanes d'obres, el diumenge 26 de juliol van finalitzar els treballs de millora dels pàrquings i els accessos.

El nou bloc d'ascensors exterior, que connecta l'entrada pel carrer Francesc Pla 'El Vigatà' amb la porta principal de l'HUV, és una de les principals millores d'accessibilitat per als vianants que accedeixen al centre. Entrarà en funcionament un cop s'expedeixin els certificats corresponents i, a partir d'aleshores, funcionarà les 24 hores, tots els dies de l'any. Els nous ascensors també permetran fer més àgil el recorregut de la línia d'autobús.

Els treballs a l'aparcament de l'Hospital Universitari de Vic han consistit en la reforma de les canalitzacions, la repavimentació de tot el pàrquing i la millora dels espais exteriors. S'ha substituït la tanca dels vials, s'ha incorporat mobiliari urbà, espais per a taxis i bicicletes i s'ha habilitat un punt de recàrrega de vehicles elèctrics (amb placa fotovoltaica). Per a millorar la seguretat i la traçabilitat en la gestió de l'estacionament, s'ha instal·lat un sistema automatitzat de lectura de matrícules als accessos de vehicles i s'ha substituït la maquinària d'expedició i validació de tiquets per equips més moderns. Així mateix, s'ha millorat la senyalització del recinte per facilitar la circulació de vianants i vehicles (retolació vertical i mapes d'ajuda).

L'aparcament d'Osona Salut Mental i el pàrquing de professionals, ubicat a tocar de l'edifici del Seminari, també s'han condicionat. Tot i això, en aquest últim, no s'hi poden fer obres de més abast perquè el pla urbanístic que afecta la zona del Puig dels Jueus no ho permet.

Aparcar a l'HUV és més econòmic i accessible

Des de ja fa uns mesos, amb l'adjudicació del concurs públic per a la gestió de l'aparcament a l'empresa Interparking, aparcar a l'HUV és més econòmic. Fruit de la petició presentada per Presidència del CHV, la concessió incloïa importants millores en el preu i en l'accessibilitat. Es va reduir la tarifa general en totes les franges horàries; el temps inicial gratuït d'estacionament va passar de 20 a 25 minuts, amb un afegit de 10 minuts més per sortir a partir de la validació del tiquet; i s'apliquen tarifes bonificades amb un descompte del 80% en el preu de l'aparcament als pacients que han de freqüentar l'Hospital de manera intensiva i del 70% als usuaris que hagin de fer nit a l'Hospital.