← Altres notícies

L’Hospital General de Vic acull la presentació del programa Cooperem? del Consell Local de Cooperació

Aquest és el segon any que es porten a terme les Jornades d’Àfrica que s’organitzen conjuntament des de la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament i el Consell Local de la Cooperació de Vic. Les jornades d’aquest any, a diferència de les anteriors es treballa en un àmbit més genèric i sota un gran interrogant: Cooperem? La presentació s’ha fet aquest migdia a l’Hospital General de Vic. Ha anat a càrrec de la regidora de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer; la directora d'àmbit Ambulatori i de Serveis Comunitaris del CHV, Dra. Isabel Ramon; l’anestesiòloga i representant del CHV al Consell Local de Cooperació, Dra. Andrea Corominas; i Fabiola Mora, tècnica de Cooperació de l’Ajuntament de Vic.

La regidora de l’Ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer, ha agraït que el Consorci Hospitalari de Vic se sumi al Consell Local de Cooperació i ha expressat que “sumant esforços és com es tira endavant els projectes”. En aquesta mateixa línia Ferrer ha defensat que cooperar no significa només recaptar diners i enviar-los; sinó que va més enllà i aporta un benefici mutu degut a les experiències compartides”.  Per la seva banda, la Dra. Isabel Ramon, del CHV ha manifestat que “el fet d’estar integrats dins el Consell Local de Cooperació significa apostar per la sensibilització a les persones en matèria de cooperació”. Fabiola Mora, la tècnica de l’Ajuntament, ha explicat que totes les activitats estan obertes a tothom i volen ser un espai de debat i discussió al voltant del mateix tema.

L’objectiu central de les jornades d’enguany és donar a conèixer com, qui, quan, per què, on.... cooperem. Es tracta d’organitzar accions que ens ajudin a sensibilitzar entorn la cooperació, el coneixement i reconeixement d’experiències relacionades amb aquest àmbit. També es tracta de com veiem i com actuem davant les diferent situacions de desigualtat que es viuen el món, de com superem la indiferència i de com ens podem implicar.

Una vegada acabada la roda de premsa s’ha visitat l’exposició “Cooperem?” que es pot visitar al vestíbul de l’Hospital General de Vic fins el 30 de novembre i estar produïda entre el Consorci Hospitalari i la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Vic. L’exposició recull fotografies dels punts de salut del Congo, Ruanda, Camerún, Senegal, Gàmbia, i Txad. Les imatges han estat cedides per Camins ONG, Medicus Mundi, l’Associació d’Amics i Amigues Diabugu Batapa, Amics del món i els anestesiòlegs Pep Canudas i Andrea Corominas.