← Altres notícies

Petits records per a les famílies que perden un fill en néixer o durant l'embaràs

Conscients del dolor que suposa la mort gestacional o perinatal d'un fill, el Consorci Hospitalari de Vic entrega a les famílies la Capsa dels Records perquè puguin guardar-hi objectes del seu fill difunt.

Cada any al Consorci Hospitalari de Vic hi ha una mitjana de 5 casos de mort perinatal, és a dir, famílies que perden el seu fill durant la gestació (més de 22 setmanes), el part o pocs dies després d'haver nascut. En el marc de l'acompanyament que aquestes famílies reben per part dels professionals de l'Hospital, se'ls fa entrega d'una caixeta molt especial.

La Capsa dels Records és una caixa de cartró que ha estat creada i dissenyada de forma artesanal i amb molt d'amor per famílies que han viscut l'experiència de la mort perinatal i volen acompanyar a altres mares i pares que es trobin en la mateixa situació. Per això, volen que la seva Capsa dels Records arribi a tots els hospitals de Catalunya, entre ells, l'Hospital Universitari de Vic. A l'interior de la caixa que s'entrega als pares que es troben en procés de dol hi ha l'embolcall i el gorret amb què s'arropa el nadó just néixer; un llibret on posar-hi les ecografies i escriure-hi altres referències del nadó; un pot on guardar la pinça del cordó umbilical; un recipient on posar-hi un trosset de pèl; i una espelma que simbolitza la llum que despendrà el difunt des del cel com si fos un estel.

Aquesta iniciativa ha arribat al CHV aquest estiu de la mà dels seus impulsors, que properament es constituiran com a associació. Abans de comptar amb la Capsa dels Records, la responsable de llevadores feia arribar a les famílies un altre tipus de caixa amb la mateixa funció, perquè els pares i mares afectats per la pèrdua se sentissin acompanyats i recolzats emocionalment en la gestió del dol.