← Altres notícies

250 professionals convertiran Vic en capital de la cirurgia hospitalària de Catalunya

Un total de 250 professionals de la cirurgia -150 metges i 100 infermeres- seran a Vic aquest proper dijous i divendres per participar en la XX Jornades de Cirurgia als Hospitals de Catalunya i les XIII Jornades d’Infermeria de Cirurgia que organitza el Consorci Hospitalari de Vic.

Entre els convidats hi ha professionals de relleu internacional com el professor francès Abe Fingerhut, del Centre Hospitalier Intercommunal de Poissy, especialista en endoscòpies, o el professor Carlos Pera de l’Hospital Universitario Reina Sofía de Córdoba que parlarà de les tendències actuals en el tractament quirúrgic de l’hepatocarcinoma. Ambdós han estat guanyadors dels premis Virgili i Gimbernat 2010 de la Societat Catalana de Cirurgia, integrada a  l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Barcelona.
L’interès que han generat aquestes Jornades es posa de manifest en l’alt nombre d’inscripcions i en la presentació de més de cent comunicacions orals, vídeos i pòsters. L’organització de les jornades ha anat a càrrec de: Dr. Enric de Caralt, Dr. Josep Roca, Sra. Margarita Oriol, Sra. Emi Chirveches, i Sra. Silvia Carbonell. Aquesta activitat està acreditada pel Consell Català de Formació Mèdica Continuada.
Les Jornades comptaran amb la presència de membres de la Società Siciliana di Chirurgia amb els que es farà un acte d’agermanament presidit pel professor Giovanni Sturniolo.
En el marc d’aquestes Jornades es durà a terme l’assemblea general de la Societat Catalana de Cirurgia i es votarà l’elecció de premis Virgili i Gimbernat 2011.
El dijous tarda i nit i hauran els actes lúdics amb una ruta turística guiada pels carrers de centre Vic: Catedral, Pont Romànic, temple Romà i Plaça Major i posteriorment  sopar de benvinguda
L’acte de cloenda anirà a càrrec del Dr. Jordi Collet, doctor en Sociologia i Professor de la Universitat de Vic que parlarà “Del cicle als cicles de vida”.
Les Jornades compten amb el suport de la Societat Catalana de Cirurgia de l’Acadèmia de Ciències Mediques; el Col•legi Oficial de Metges de Barcelona; el Col•legi Oficial d’Infermeria de Barcelona; la Cambra de Comerç de Barcelona (Delegació d’Osona); la Universitat de Vic, i l’Ajuntament de Vic.

Eixos de les Jornades
Tres taules quirúrgiques en les que participaran cirurgians de diferents hospitals i que posaran en discussió temes d’actualitat com ara:
- Controvèrsies en el maneig de la litiasis biliar.
- Aplicació clínica de la Nutrició Parenteral Perifèrica.
- Abordatge terapèutic del colon ocluït a Catalunya.

Tres taules rodones d’infermeria:
- Cures d’infermeria.
- Com cuidem les infermeres.
- Atenció a la transició en els diferents nivells assistencials.

Tres conferències magistrals d’infermeria:
- El compromís social de les infermeres a l’actualitat.
- El pensament positiu com a font de motivació personal i professional.
- De veritat ens creiem que som algú important en el món quirúrgic