← Altres notícies

Els usuaris de l'Hospital Universitari de Vic ja poden accedir al centre en ascensor

Des d'aquest dimecres ja està operatiu el nou bloc d'ascensors construït en el marc de les obres de millora de l'aparcament de l’Hospital Universitari de Vic. Ara, la línia 3 del bus urbà de Vic podrà fer parada a peu dels ascensors sense necessitat d'accedir a les instal·lacions del recinte.

Aquest dimecres 9 de setembre s'ha posat en funcionament el nou bloc d'ascensors exterior que connecta el carrer Francesc Pla 'El Vigatà' amb la porta principal de l'Hospital Universitari de Vic, el que suposarà una millora substancial en l'accessibilitat al centre hospitalari.

Els nous ascensors funcionaran les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, i permetran un accés alternatiu a les escales per a les persones que necessitin fer-ne ús. Amb la seva posada en marxa, també s'agilitzarà el recorregut de la línia 3 del bus urbà de Vic, ja que l'autobús podrà deixar i recollir els seus usuaris en una parada a peu de carrer, sense haver d'accedir al recinte.

La posada en marxa del nou bloc d'ascensors tanca els treballs de millora realitzats durant els darrers mesos als pàrquings i accessos de l'Hospital Universitari de Vic i Osona Salut Mental i que han comportat, entre d'altres, diverses millores de mobilitat sostenible com l'habilitació d'un punt de recàrrega simultània per a dos vehicles elèctrics (amb placa fotovoltaica), l'espai d'aparcament per a motos i bicicletes o la creació d'un recorregut adaptat per a vianants que connecta els dos centres. Així mateix, s'ha millorat la senyalització dels espais i s'ha instal·lat un sistema automatitzat de lectura de matrícules als accessos de vehicles per a millorar la seguretat i la traçabilitat en la gestió de l'estacionament.