← Altres notícies

Guardonats als XXXVIII Premis Sanitat Osona 2020

L'acte de lliurament de la 38ena edició dels Premis Sanitat Osona i de la 21a Beca d'Investigació d'Osona, celebrat el dilluns 30 de novembre a la seu de la delegació osonenca del Col·legi de Metges de Barcelona, va reconèixer diversos estudis i projectes d'investigació realitzats per professionals del CHV i la FHSC.

Els treballs premiats en l'acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona han estat:

 • Premis Sanitat Osona:
  Categoria de treballs publicats: 'Diagnòstic de lesions cutànies mitjançant fotografies fetes amb un telèfon mòbil: enquesta en línia a metges d’atenció primària'. Francesc Xavier Marín, Josep Vidal, Pere Roura, Carles Janés, Rosa Taberner i Jacobo Mendioroz.
  Categoria de treballs inèdits: 'Evolución 2001-2018 de los niveles de colesterol sérico en una población de Cataluña (Osona-Barcelona)'. Joan Deniel, Jordi Prat, Pere Roura, Maria Àngels Casas i Víctor Farré.
  Treballs de recerca sobre el càncer: 'Avaluació del grau de fragilitat i personalització de l’atenció a persones amb malaltia oncològica atesos en una Unitat de Cures Pal·liatives'. Ester Fontserè, Anna Torné, Jordi Amblàs, Emma Puigoriol, Rut Cabestany, Alba Márquez i Ramona Sandu.
  3a edició del premi de la borsa de formació per a residents:
  • Premi en la categoria de treballs de recerca per a 'Infección urinaria asociada a sondaje urinario en Servicios médicos', a càrrec de la resident de Medicina Interna Tamar Nerea Blanco.
  • Premi ex aequo en la categoria de casos clínics per a 'CODEX-7: crònica de una muerte anunciada', a càrrec de la resident de Medicina Interna Maria Baldà, i ’¿Aire en el cerebro? A propósito de un caso', de la resident de Medicina Interna Ana Castro.
 • XXI Beca d'Investigació d'Osona:
  'Infecció pel virus SARS-CoV-2 en la població pediàtrica d’Osona. Característiques clíniques, epidemiològiques i seroprevalença’'. Montserrat Ruiz, Maria Viñolas, Àngels Rifà, Anna Ricart i Pere Roura.

Els premis anuals de recerca de la delegació d’Osona del COMB i de l’Agrupació d’Osona de Ciències Mèdiques es lliuraven habitualment en el marc de la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, però enguany com a part de les mesures preventives per evitar el contagi de coronavirus es va decidir ajornar l’acte.

Imatge dels guardonats en el lliurament de premis