← Altres notícies

Boris 45 recupera la 'cuina a casa' per oferir àpats de més qualitat als centres del CHV

‘Boris 45 Restauració per a Col·lectivitats', l’empresa que des de fa mig any gestiona els serveis de cuina i restauració del Consorci Hospitalari de Vic, ha tornat a introduir la preparació del menjar a les pròpies cuines dels centres. Una millora que ja ha repercutit en la satisfacció de pacients, usuaris i professionals.

'Boris 45 Restauració per a Col·lectivitats' és la nova empresa que gestiona, des del passat mes d'agost, el servei de cuina i restauració del Consorci Hospitalari de Vic. Això inclou la preparació del menjar per als pacients ingressats i la gestió dels restaurants-cafeteria públics i dels menjadors de personal de l'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu; els àpats per als usuaris de la Residència Aura i el centre de dia Josep Roqué de Manlleu; i les màquines de dispensació de menjar i beguda de tots aquests centres, de la Clínica de Vic i d'Osona Salut Mental.

En aquest mig any, i malgrat les dificultats afegides per la pandèmia, Boris 45, juntament amb el CHV, ha aconseguit fer realitat una de les principals millores que es projectaven en el servei d'alimentació: recuperar l'ús de les cuines dels centres. Si fins ara el menjar arribava elaborat en fred i als centres s'escalfava i distribuïa, ara tots els àpats es preparen al mateix lloc on s'ofereixen. Un canvi en el procés d'elaboració que, sumat a l'ús de productes i matèries primeres de proximitat, ha repercutit en una millora de la qualitat del menjar. Tot, sense deixar de banda l'equilibri nutricional de les dietes.

Les successives millores que s'han introduït en el servei d'alimentació, algunes de les quals ja amb l'anterior proveïdor, s'han reflectit en la valoració que en fan pacients, usuaris i professionals: en els últims dos anys, les queixes i suggeriments relacionats amb el menjar s'han reduït a la meitat.