← Altres notícies

Deu anys d’Hospitalització Domiciliària al CHV

Oferir al pacient una atenció personalitzada a domicili amb la mateixa qualitat i seguretat que rebria a un hospital ha estat sempre la raó de ser de l'Hospitalització Domiciliària del CHV. Aquest mes de gener es compleix una dècada des de la posada en marxa del servei, que compta amb un gran arrelament al territori i ja acumula més de 5.000 altes.

El 28 de gener del 2011, ara fa deu anys, la Maria Dolors i la Maria van estrenar com a pacients el programa d'Hospitalització Domiciliària del CHV. Aleshores, es coneixia com a Hospitalització Domiciliària Quirúrgica (HDQ) -un nom que perdura en la memòria de molts professionals- perquè primer s'atenien pacients de perfil quirúrgic. Més endavant, es va oferir aquesta opció a tots els pacients (majoritàriament adults) no intervinguts que es també es poguessin beneficiar d'un ingrés a domicili amb la mateixa atenció que si estiguessin hospitalitzat.

Des d'aleshores, han passat 10 anys de treball en què els pacients i les seves famílies ens han obert les portes de casa seva i ens han rebut amb els braços oberts. Poder anar a les cases de les persones ha estat un luxe i ens ha ajudat a fer una atenció molt personalitzada i conèixer de primera mà la realitat dels nostres pacients i de les seves famílies.

L'equip d'infermeres que ha liderat el projecte en col·laboració amb els equips mèdics del CHV ha contribuït amb la seva actuació a l'apoderament dels nostres pacients millorant els seus resultats en salut, la seva satisfacció i, al mateix temps, contribuint a la viabilitat del sistema (d'acord amb el Programa Health 2020 de la OMS). Actualment, l'Hospitalització Domiciliària compta amb un equip de 10 infermeres, la meitat de les quals amb una dedicació compartida amb altres serveis, per atendre tots els pacients amb ingrés domiciliari. En els últims anys, l'equip ha donat més de 600 altes per arribar a superar les 5.000 en el total de la dècada.

La nostra voluntat es seguir arribant a tots els racons d'Osona per seguir donant atenció als nostres pacients amb la mateixa il·lusió de fa deu anys, amb noves oportunitats i nous reptes que ens fan mirar el futur amb esperança.