← Altres notícies

Crònica d'un any d'esforç

Quan es compleix un any de l'inici de la pandèmia a Catalunya, el Servei Català de la Salut publica un reportatge que repassa tot el que ha suposat la irrupció del coronavirus. L'espai web 'L'any COVID' recull també experiències viscudes pels sanitaris, entre ells, alguns professionals del Consorci Hospitalari de Vic.

A més de posar en valor i homenatjar públicament la tasca dels professionals de la salut, el reportatge també aborda d’altres temes clau com l'evolució del virus, els reptes als quals s'ha donat resposta, el balanç de l'activitat assistencial, el canvi i la transformació del sistema de salut, el pressupost que s’hi ha destinat i la cronologia, és a dir, les dates i les actuacions principals del Sistema de Salut de Catalunya que han marcat el curs de l'any.

La pandèmia ha posat de manifest algunes carències, però també ha impulsat projectes de modernització que estaven en fase embrionària i ha fet aflorar la capacitat adaptativa i innovadora del sistema sanitari. I, per descomptat, ha fet palesa la capacitat de sacrifici, de compromís, d'esforç i de determinació del conjunt de professionals que treballen en l'àmbit de la salut i de tota la societat.