← Altres notícies

8M: ens posem la mascareta lila per la igualtat

'Dones Líders: per un futur igualitari en el món de la COVID-19' és el lema amb què, aquest 8 de març, es commemora el Dia de la Dona. Al Consorci Hospitalari de Vic ens sumem a la reivindicació amb una iniciativa ben especial: unes mascaretes de color lila que portarem tot el personal.

Perquè les dones són a la primera línia de la crisi de la COVID-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores. Més encara: també es troben entre les líders nacionals més exemplars i eficaces en la lluita contra la pandèmia.

Lideratge en femení

Al Consorci Hospitalari de Vic tenim una plantilla majoritàriament femenina. Després d'anys d'aplicar un Pla d'Igualtat que incorpora la perspectiva de gènere en tots els processos de gestió interns, avui 6 de cada 10 de les nostres direccions, àrees, serveis, unitats i departaments estan encapçalats per dones.

Aquest lideratge femení no ha deixat de créixer, impulsat també en paral·lel a la progressiva feminització en l'àmbit mèdic. El percentatge de dones comandament ha passat del 57% al 61% en l'últim any, i és semblant a nivell assistencial (63%) i no assistencial (58%).

Fem-nos veure!

La igualtat d'oportunitats entre homes i dones i la no discriminació són compromisos que al CHV tenim totalment incorporats: tota selecció, promoció o retribució sempre es fa seguint aquests principis. Però això encara no és així en molts altres àmbits i organitzacions.

Aquest 8 de març volem reivindicar una societat més igualitària per a totes i tots. Per això, serem molts els professionals del CHV que lluirem una mascareta lila i compartirem la nostra veu a les xarxes socials amb el hashtag #CHVxlaigualtat. Us hi sumeu? Seguiu-nos a:

Professionals de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu amb la mascareta lila