← Altres notícies

Acollim les pràctiques clíniques dels alumnes de quart curs de Medicina

Durant els mesos de febrer i març, els centres sanitaris de la Unitat Docent Territorial de Vic reben els alumnes de quart curs de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC perquè hi facin pràctiques clíniques. Nou alumnes s'estan formant als hospitals del CHV: set a l'Hospital Universitari de Vic i dos a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

En el marc de les pràctiques clíniques intensives de tipus general de quart curs, els futurs metges s'estan integrant durant sis setmanes, del 18 de febrer al 24 de març, en el dia a dia d'un servei o unitat per aprendre com fer una exploració metòdica del pacient i les bases per elaborar diagnòstics diferencials, valorar quines proves diagnòstiques cal realitzar i com interpretar-ne els resultats. A l'HUV, roten per Medicina Interna, Pneumologia i Endocrinologia, a més de fer estades puntuals al Servei de Pediatria. A l'HSJM, els alumnes valoraran els pacients de la Unitat de Convalescència.

Durant la seva estada de pràctiques clíniques, els alumnes estan acompanyats pels seus respectius col·laboradors docents i pels professionals de suport a les pràctiques, que els ajudaran en el seu procés d'aprenentatge. El col·laborador docent i el tutor acadèmic de la facultat fan el seguiment conjunt de l'evolució de l'estudiant, així com una avaluació conjunta seguint la metodologia mini-CEX (avaluació estructurada de la pràctica clínica). Per la seva banda, l'alumne realitza un portafoli electrònic per recollir els aprenentatges adquirits durant les pràctiques i a finals de curs es sotmet a un examen ACOE (Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada), una prova que consisteix en la simulació de diferents escenaris reals on l'examinat es troba amb pacients, entorns i circumstàncies diverses, a les que ha de donar resposta de manera acurada.

Pràctiques específiques dels estudiants de tercer curs

L'Hospital Universitari de Vic també està acollint durant aquestes setmanes algunes pràctiques específiques dels alumnes de tercer curs, amb estades puntuals als serveis de Cardiologia, Nefrologia i Urologia. Aquestes pràctiques, més curtes que les pràctiques intensives, van associades a les assignatures sobre especialitats concretes i s'alternen fins acabar el curs amb els continguts més teòrics.

Alumne durant les pràctiques. Foto: UVic-UCC
Alumnes a l'Hospital Universitari de Vic
Alumnes a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu