← Altres notícies

Sabies que al CHV reaprofitem cada any més de 6.500 m3 d'aigua?

Aquest dilluns 22 de març, el Consorci Hospitalari de Vic ens sumem a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua per conscienciar sobre la importància de fer-ne un ús sostenible. Descobreix tot el que fem per tenir cura d’aquest recurs i com ens hi pots ajudar.

Per recuperar i reaprofitar l’aigua i evitar-ne el malbaratament, el Consorci Hospitalari de Vic disposa des de fa anys d'una instal·lació per reutilitzar les aigües netes generades tant a la Unitat d’Hemodiàlisi com a la Unitat de Cures Intensives. Aquest sistema ens permet aprofitar una aigua totalment neta, necessària pel bon funcionament de les instal·lacions i que, si no recuperéssim, abocaríem a la xarxa de clavegueram.

El CHV recupera anualment uns 6.576 m3 d'aigua. Aquesta aigua reaprofitada suposa en total el 23% de tota l'aigua que consumim a l'Hospital Universitari de Vic, o més de 3 vegades la que consumim a la Clínica de Vic (1.973 m3). 

D'altra banda, al CHV, fruit del consum d'aigua, es generen aigües residuals sanitàries assimilables a les domèstiques. L'efectiva implantació de bones pràctiques ambientals, permet assegurar que els líquids perillosos que podrien contaminar les aigües es recullen i gestionen com a residus. Per tant, totes les aigües residuals es poden abocar a xarxes de clavegueram.

Què és l’aigua per tu?

Cada 22 de març, el Dia Mundial de l'Aigua ens serveix per recordar que aquest és un bé escàs i preuat que cal preservar. Per commemorar l’efemèride, que enguany porta per lema #AiguaXmi, l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Barcelona han presentat un interessant portal on podreu trobar diferents recursos interactius: des de consells per millorar el consum domèstic, a jocs per calcular la vostra “petjada hídrica”, exposicions o vídeos i infografies per conèixer millor tot el que hi ha rere el gest quotidià d'obrir una aixeta. Cuidem l’or blau!