← Altres notícies

Vacunem amb Moderna els pacients immunodeprimits

A l'Hospital Universitari de Vic s'administrarà la vacuna contra la COVID als pacients que segueixen tractaments oncològics, amb immunodepressors biològics o pel VIH, així com a persones trasplantades.

La vacunació de pacients vulnerables als centres del Consorci Hospitalari de Vic es va iniciar, a finals de febrer, amb les persones que fan tractament d'hemodiàlisi a l'Hospital Universitari de Vic, les ingressades de llarga estada a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i els usuaris de l'Hospital de dia d'aquest sociosanitari.

Aquesta setmana s'ha posat en marxa una nova ronda de vacunació contra la COVID-19 dirigida a protegir els pacients que tenen afectat el sistema immunitari, ja sigui per les malalties que pateixen o pels tractaments que estan rebent per curar-se. Els primers a qui ja s'ha començat a administrar la vacuna és als pacients amb càncer. A mesura que arribin noves dosis, i d'acord amb les prioritats que ha establert l’Agència de Salut Pública, es vacunarà també als que pateixen malalties autoimmunes o el VIH, persones trasplantades i pacients amb diferents patologies que requereixen tractament amb immunosupressors biològics.

Moderna: màxima seguretat i eficàcia

La vacuna que se'ls administrarà és la de la farmacèutica Moderna. Es tracta d'una vacuna molt semblant a la de Pfizer. La seva tecnologia basada en ARN missatger la fa extremadament segura, alhora que proporciona una altíssima efectivitat contra la COVID: fins al 93,6% amb dues dosis (tot i que aquests pacients, pel seu estat immunitari, poden desenvolupar un nivell de protecció menor que les persones sanes).

El primer lot de 500 vacunes de Moderna ja s'està distribuint des del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari de Vic, i està previst anar rebent més remeses al llarg de les properes setmanes. La finalitat és vacunar cada vegada més pacients, prioritzant aquells que per les seves condicions de salut, d'edat o pels tractaments que estan rebent, poden ser especialment vulnerables a la malaltia.