← Altres notícies

Jaume Portús, presentat com a nou president del Consorci Hospitalari de Vic

Jaume Portús Arimany ha estat presentat aquesta tarda pel director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, com a nou president del Consorci Hospitalari de Vic, en el decurs d’un acte al qual hi han assistit professionals i integrants del consell de govern de la institució sanitària osonenca. També ha intervingut el Dr. Oriol Morera, gerent de la Regió Central del Servei Català de la Salut.

Portús, que és una persona coneguda i valorada en àmbits de l’administració pública, ha estat gerent del Consell Comarcal d’Osona durant dotze anys, del 1991 al 2003. Ha estat també secretari de diferents ajuntaments de la comarca i actualment exerceix aquesta funció al Consell Comarcal.

Des del punt de vista acadèmic, el nou president del CHV és llicenciat en ciències polítiques i sociologia, graduat social, màster en dret públic i diplomat en gestió d’àrees territorials. La presentació d’aquesta tarda s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Hospital General de Vic.

A l’acabar aquest acte se celebra la reunió extraordinària constitutiva del nou consell de govern del Consorci Hospitalari de Vic. A banda del president, nomenat pel conseller de Salut Boi Ruiz, s’incorporen a l’òrgan de govern Jordi Codina, de la Universitat de Vic i Jaume Suriñach, empresari.

Jaume Portús agafa el relleu a Antoni Mirambell, que havia assumit la presidència del CHV el 4 de març de 2009.

El Consorci Hospitalari de Vic és la primera organització de l’àmbit de la salut de la comarca d’Osona. Gestiona l’Hospital General de Vic, la Clínica de Vic, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu i Osona Salut Mental, amb un equip de professionals d’unes 1.200 persones.

En els darrers quatre anys ha crescut d’una forma notable amb la incorporació de la Clínica de Vic  i posteriorment l’Hospital Sant Jaume.