← Altres notícies

Rebem els guardons dels Premis Hospitals TOP 20 i del Best Spanish Hospitals Awards

El Consorci Hospitalari de Vic ha rebut recentment els reconeixements físics dels dos prestigiosos certàmens estatals, que posen en valor l'excel·lència hospitalària i han reconegut les nostres àrees clíniques del Cor i del Ronyó i vies urinàries.

Premi TOP 20 a la millor àrea del Cor

En l'edició 2020 d'aquest prestigiós certamen en què hi van participar 151 hospitals d'arreu de l'Estat, el CHV es va endur el premi Hospitals TOP 20 com a millor centre en l'especialitat del Cor, juntament amb cinc hospitals més.

Els resultats de la 21ena edició dels premis Hospitals TOP 20 es van donar a conèixer el mes de desembre en una gala celebrada en format virtual. Es van premiar 26 centres per la seva gestió hospitalària global i es van repartir 32 guardons TOP en les següents àrees clíniques analitzades: Cor, Respiratori, Sistema Nerviós, Digestiu, Musculoesquelètic, Dona, i Ronyó i vies urinàries.

Aquests reconeixements són atorgats cada any per IQVIA Healthcare i són el programa de referència en l'entorn sanitari espanyol que es basa en indicadors de qualitat, funcionament i eficiència, a més de reconèixer les bones pràctiques del sector.

Best Spanish Hospitals Awards

En la segona edició dels premis Best Spanish Hospitals Awards -que reconeixen l'excel·lència hospitalària a través d'indicadors d'eficiència, adequació i qualitat assistencial-, el CHV va estar guardonat en la categoria de Ronyó i vies urinàries. Els hospitals reconeguts compten amb un 34% més de CMA, un 13% menys de reingressos, un 17% menys de complicacions i un 19% menys d'hospitalitzacions evitables que altres hospitals analitzats.

Aquests són uns premis de recent creació impulsats per la consultora Higia Benchmarking, especialitzada en l'anàlisi d'indicadores útils para la gestió sanitària en Benchmarking Sanitari 3.0 (BS3), i la companyia Asho, líder nacional en la prestació de Serveis de codificación d'altes hospitalàrias i codificació automàtica de processos ambulatoris. Reconeixen l'excel·lència hospitalària a traves d'indicadors d'eficiència, adequació i qualitat assistencial per mitja de l'anàlisi de resultats objectius obtinguts amb la informació agregada disponibles dels registres d'activitat hospitalària (CMBD-H).

Professionals del Servei de Cardiologia amb el Premi TOP 20 a la millor àrea del Cor
Professionals del Servei d'Urologia amb el premi Best Spanish Hospitals Awards en la categoria de Ronyó i vies urinàries