← Altres notícies

La Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut arriba a la Garrotxa

Els professionals que treballin en l’àmbit de la salut a Osona, el Ripollès i ara també la Garrotxa poden optar a una nova edició, la dotzena, de la Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut que convoca el Consultori Bayés i la Fundació d’Osona per a la Recerca i l’Educació Sanitàries (FORES). El professional guanyador de la beca podrà fer una estada de fins a tres mesos en un centre assistencial de reconegut prestigi per tal d’ampliar la seva formació especialitzada.

La beca preveu que el coneixement assumit reverteixi en la millora de la sanitat a les comarques d’Osona, Ripollès i Garrotxa.

L’import econòmic de la beca és de 4.000 euros. Les persones interessades en optar a aquesta beca poden demanar més informació a la FORES, que té la seva seu social a la setena planta de l’Hospital General de Vic.

Millora en la formació urològica
El guanyador de la darrera beca, el Dr. Juan Uría González-Tova, acaba de tornar d’una estada formativa a l’IRCARD, un centre de gran prestigi de la localitat francesa d’Estrasburg. Aquí ha pogut aprofundir en l’abordatge laparoscòpic, que s’ha imposat com a tècnica en la majoria de procediments urològics que tradicionalment es feien mitjançant cirurgia oberta.
La laparoscòpia, que és una tècnica poc invasiva, comporta una reducció important de les estades hospitalàries, amb una recuperació molt ràpida dels pacients, amb una gran reducció del dolor postoperatori i d’alteracions quirúrgiques, així com una alteració mínima de la seva capacitat física.

L’IRCARD és el centre europeu de referència en aquest tipus de cirurgia. Disposa d’un laboratori punter d’investigació en noves tècniques i materials. Treballa colze a colze amb els principals cirurgians francesos.