← Altres notícies

Divulguem la importància de la higiene de mans

Avui, com cada 5 de Maig, se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans. El CHV se suma a la campanya de sensibilització organitzant diferents accions per recordar la importància d'aquesta pràctica que salva vides.

La pandèmia generada per la COVID-19 ens ha recordat que la higiene de mans és una de les maneres més eficaces de prevenir la propagació de malalties i una mesura de salut pública amb un elevat cost-efectivitat. Una bona higiene de mans ofereix protecció contra moltes malalties i és el fonament d'una atenció sanitària segura i de qualitat.

El Departament de Salut, afegint-se a l'OMS, celebra aquest 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans i fa una crida als professionals i centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en higiene de mans al punt d'atenció. Amb diferents accions de sensibilització, es pretén que aquesta efemèride faci perdurar l'adhesió a la higiene de mans entre els professionals i que la ciutadania es conscienciï que un rentat de mans freqüent contribueix a prevenir la transmissió de les infeccions.

El CHV se suma a la campanya realitzant diferents propostes: talls d'observació sobre higiene de mans a diferents serveis, tallers pràctics de com fer una bona higiene de mans, accions per acostar la higiene de mans al punt d'atenció i una enquesta als professionals en relació a la pràctica. També s'han col·locat pòsters a totes les entrades dels centres del CHV amb l'eslògan de la campanya.