← Altres notícies

Segons que salven vides en l'atenció als pacients

Els professionals saben que és cabdal acostar la higiene de mans en el punt d'atenció al pacient. El servei de Nefrologia ha participat aquests dies en una activitat de sensibilització per refermar la importància d'aquesta pràctica, en el marc del Dia Mundial de la Higiene de Mans.

A la Unitat de Tractament d'Hemodiàlisi son conscients que una bona pràctica d'higiene de mans pot salvar vides i per això segueixen sempre les següents recomanacions:

  • Fer una higiene immediatament abans de l'atenció al pacient
  • Fer la higiene de mans en el punt d'atenció: dins l'espai on es reuneix el pacient, el treballador sanitari i l'atenció o tractament que implica el contacte amb el pacient o el seu entorn.
  • Fer la higiene de mans el moment oportú
  • Fer la higiene de mans amb la tècnica adequada

2.370 segons que han salvat vides al Consorci Hospitalari de Vic

Aquest dijous 6 de maig, estudiants del Postgrau de Seguretat i Qualitat Assistencial i Legal, de la Universitat de Barcelona - Campus Docent SantJoan Joan de Déu han assistit a un seminari teòrico-pràctic al Consorci Hospitalari de Vic.

Aprofitant que aquesta setmana és el Dia Mundial de la Higiene de Mans una de les activitats pràctiques ha consistit en realitzar una enquesta als professionals de l'HUV, preguntant els segons que es tarda en fer una higiene de mans correcta (60 segons amb aigua i sabó i 30 segons amb solució alcohòlica). El resultat de la suma de tots els segons de l'enquesta encertada ha estat de 2.370 segons, que és el temps que els nostres professionals han invertit per salvar vides en l'atenció als pacients.

Una bona higiene de mans ofereix protecció contra moltes malalties i és el fonament d'una atenció sanitària segura i de qualitat!

Professionals i pacients de la Unitat de Tractament d'Hemodiàlisi
Estudiants del Postgrau gravant un vídeo de col·locació i extracció d'EPIs al CHV