← Altres notícies

Tallers intergeneracionals reinventats en temps de COVID-19

Malgrat les restriccions que ha causat la pandèmia, els alumnes de 4t d'ESO de La Salle de Manlleu han pogut seguir col·laborant amb les persones usuàries de l'Hospital de dia de l'HSJM.

En el marc del seu treball de recerca, els alumnes de l'últim curs de Secundària cada any proposen activitats per compartir amb els pacients i amb les persones usuàries de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Abans de la pandèmia, venien un dia a la setmana per treballar de forma col·laborativa amb les persones grans. Aquesta iniciativa forma part del Projecte FAIG (Desenvolupament i Estimulació de les Intel·ligències) que es porta a terme a les escoles de La Salle Catalunya i té com a objectiu ensenyar els alumnes a pensar i utilitzar les seves habilitats. Els ajuda a preparar-se pel futur i els serveix per aprendre a gestionar la informació, la tecnologia, a ser innovadors i a ser competents en el treball cooperatiu.

Els anys 2020 i 2021, els alumnes no han pogut assistir presencialment a l'Hospital, però s'han reinventat per seguir treballant de forma compromesa. Han pensat i dissenyat un altre tipus d'activitat que, sense requerir el contacte directe, pogués ser igual de beneficiosa. Els estudiants s'han gravat a ells mateixos en vídeo practicant una sèrie d'exercicis, per tal que les persones de l'Hospital de dia puguin veure'ls i imitar-los. Una proposta original per seguir fomentant la mobilitat i l'exercici físic entre les persones grans.

Amb aquest format innovador, els alumnes han aconseguit reinventar-se i mantenir l'intercanvi intergeneracional que sempre és molt enriquidor i està molt ben acceptar per les dues parts.