← Altres notícies

Operacions en 'streaming' per formar els metges del futur

L'Hospital Universitari de Vic ha retransmès per primer cop la seva activitat quirúrgica per permetre als alumnes de quart de Medicina de la UVic-UCC veure, en directe i virtualment, dues intervencions que s’estaven duent a terme al quiròfan del centre.

Els estudiants de quart de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya van ser espectadors de primera fila a dues de les intervencions quirúrgiques realitzades aquesta setmana a l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Universitari de Vic. Les connexions amb el quiròfan de l'HUV es van emmarcar en les sessions pràctiques de l'assignatura de Reproducció Humana, que compta amb la Dra. Susanna Vilaseca com a docent.

El dilluns, el quiròfan de l'HUV va retransmetre una annexectomia bilateral a càrrec de l'equip del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, mentre que el dimarts els estudiants van tenir l'oportunitat de veure en directe una mastectomia amb limfadenectomia axilar de la Unitat de Patologia Mamària (UPA Mama). La retransmissió va comptar amb el suport tecnològic de l'empresa Stryker, que va cedir el material i les connexions necessàries per emetre les dues intervencions.

El dimecres, les sessions pràctiques de l'assignatura de Reproducció Humana es van tancar amb una pràctica ecogràfica des d'Althaia.