← Altres notícies

L’Hospital General de Vic aconsegueix el premi d’argent per la lluita contra el tabac

L’Hospital General de Vic ha aconseguit el reconeixement d’argent per l’aplicació de polítiques en la lluita contra el tabaquisme en l’àmbit hospitalari. El guardó, que  situa l’Hospital General de Vic en el grup dels més actius del país, es va lliurar fa uns dies a la seu del departament de Salut, a Barcelona, en el decurs d’un acte organitzat per la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum.

Anualment la pròpia Xarxa realitza una avaluació de la implantació de les mesures per al control del tabaquisme. Aquest instrument, creat per la Xarxa Europea d’Hospitals sense Fum, mesura les fites i progressos dels hospitals membres en funció de diferents indicadors del compliment de les polítiques i intervencions de control del tabaquisme. Segons aquest grau de compliment s’estableixen 5 categories: membre, bronze, argent, argent menció or i or. En l’edició de 2011 s’han acreditat 68 centres hospitalaris catalans, dels quals 20 tenen la categoria de membre, 30 de bronze, 14 d’argent, 3 d’argent menció or i 1 d’or.
En representació dels diferents grups promotors que incentiven aquestes accions al Consorci Hospitalari de Vic  van assistir al lliurament dels reconeixements, Anna Alsina i Francesc Bleda.

El CHV agraeix l’actitud, tant dels professionals com dels usuaris que han col.laborat en fer efectiva la llei i beneficiar al conjunt dels ciutadans. En aquest sentit, cal recordar que des de l’1 de gener passat no es pot fumar ni als edificis, ni al conjunt dels recintes hospitalaris.