← Altres notícies

El CHV, escollida l'organització que millor divulga la seva gestió ambiental

El Consorci Hospitalari de Vic hem estat guardonats amb el Premi EMAS Catalunya 2021 a la millor Declaració Ambiental. El guardó s'ha fet públic avui en l'acte organitzat pel Club EMAS i el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat, en el qual s'han reconegut les millors iniciatives ambientals del país.

EMAS és la certificació que atorga la Unió Europea a les institucions, empreses i entitats que tenen implantats sistemes de gestió i d'auditoria ambiental amb nivells d'exigència molt més elevats que els que marca la legislació. L'Hospital Universitari de Vic va ser el primer hospital públic de Catalunya en obtenir-la, ara fa 15 anys, i l'ha mantingut de forma ininterrompuda.

Les impulsores d'aquest model a Catalunya són el Club EMAS i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Amb l'objectiu d'estimular la millora i la innovació en gestió ambiental, cada dos anys es convoquen els Premis EMAS, als quals hi poden aspirar totes les organitzacions certificades que disposin com a mínim d'un centre a Catalunya.

En l'edició 2021, el jurat dels Premis EMAS Catalunya ha atorgat al Consorci Hospitalari de Vic el guardó a la 'Millor Declaració Ambiental', que la reconeix com l'organització que millor divulga la seva gestió ambiental al nostre país. L'acte, celebrat en un format mixt presencial i virtual, ha estat presidit per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roure, i la presidenta del Club EMAS, Marta Escamilla Monell. Per part del CHV, han recollit el premi el director de Serveis, Jaume Castellano, el cap de Prevenció i Medi Ambient, Dr. Miquel Vilardell, i la tècnica responsable de Medi Ambient, Anna Fuster.

La nostra premiada Declaració Ambiental

La Declaració Ambiental és una memòria específica que elaborem i difonem cada any per donar a conèixer com utilitzem i gestionem els recursos (energètics, materials, aigua, residus) als diferents centres del Consorci Hospitalari de Vic, així com l'impacte en el medi ambient i les polítiques de sostenibilitat que duem a terme.

Seguint el model de la resta de memòries corporatives, la Declaració Ambiental s'edita en format web responsiu: un sistema en línia i adaptable a tots els dispositius, amb el qual volem acostar tot allò que fem de la manera més dinàmica, oberta i accessible possible. A través d'aquest format, també es pot consultar de forma visual com evoluciona el nostre comportament ambiental i conèixer els projectes de millora en què estem treballant.

Els altres Premis EMAS 2021

En la categoria de 'Millor Declaració Ambiental', a més del primer premi atorgat al Consorci Hospitalari de Vic, també s'han concedit accèssits als projectes presentats pel Port de Barcelona, la cadena hotelera Alimara i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. L'edició 2021 dels Premis EMAS també ha guardonat l'empresa Gestió Integral Cementiris de Nomber en la categoria de 'Millor acció d'implicació' i al Càmping La Ballena Alegre - Costa Brava Resort en la de 'Millora del comportament ambiental'.